Moje sladké tajemství

Při úžehu a úpalu doplňte hlavně minerály

Také si pletete úžeh a úpal? Nevadí, my vám to vysvětlíme. Úpal je přehřátí organismu a je to reakce na nadměrné vystavení se teplu a nedostatek tekutin. Úžeh je podráždění mozku a jeho blan přímým slunečním zářením.

Bylinky vždycky pomohou

Jestliže jste si oblíbili přírodní léčbu, sáhněte po heřmánku pravém. Jeho užití je mimořádně široké a všestranné. Nejenže mírní následky popálenin od slunce, ale také příznivě působí na žaludek, který je v případě úžehu i úpalu vystaven nevolnostem.

Pomoci může také třezalka tečkovaná, která klidní organismus a mírní závratě. Rovněž tinktury z bezu černého, černého rybízu či ořešáku královského posilují nervový systém, imunitu a pomohou zvládnout tyto nevolnosti.

Při úžehu je nutné zchladit pokožku

V případě úžehu je v první řadě důležité ochlazování kůže, zejména hlavy, pomocí obkladů. Hodně pijte chladné tekutiny, ale po malých dávkách. Kvůli vysoké ztrátě soli si vodu raději osolte, případně se poohlédněte po iontovém nápoji.

Ideální je také umístit v dosahu ventilátor, protože kůže se snáze ochladí skrze proudící vzduch. Při úpalu dodržujte stejné zásady a přesuňte se do chladné, stinné místnosti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden