Moje sladké tajemství

Při ženských potížích využijte sílu bylinek

V životě ženy se odehrává mnoho šťastných chvil. Je milenkou, matkou i babičkou. Některé tyto etapy však provázejí i drobné nepříjemnosti, jako je menopauza nebo výkyvy nálad. S většinou z nich pomohou bylinky.

.V přírodě roste mnoho bylinek, které pomáhají ženám se zvládnutím zdravotních potíží. Navíc dokážou uklidnit rozbouřené emoce, které provázejí náročné období menopauzy. Než tedy příště sáhnete po pilulkách, vyzkoušejte některé z léčivých rostlin.

Mochna husí pomáhá proti křečím V lidové medicíně se jí říká protikřečová, protože obsahuje látky, které uvolňují hladké svalstvo. Tím tlumí bolesti při menstruaci nebo břišní kolice způsobené špatným trávením.

Mochna pomáhá také při nepříjemných křečích v lýtkách. Skvěle si poradí i s podrážděnou pokožkou nebo hnisavými vyrážkami. Proto je koupel v ní nejen příjemná, ale také velmi léčivá. Po lázni se už neoplachujte, ale nechte ji dále působit.

Osušte se jenom jemným přikládáním ručníku. Kontryhel zlepšuje funkci dělohy Protože má kontryhel obdivuhodné spektrum účinků, cenili si ho už staří léčitelé. Používá se při silnějším menstruačním krvácení, tlumí potíže během menopauzy a účinně působí proti zadržování vody v těle při premenstruačním syndromu.

Kontryhel také posiluje funkci dělohy a je vynikající i na záněty v podbřišku a výtoky. Šalvěj proti návalům Kromě éterických olejů, které tlumí bolest v krku, pomáhá šalvěj i proti návalům horka a bolestem prsů během menstruace nebo menopauzy.

Její užívání ve formě čaje je velmi jednoduché. 1 lžičku pokrájených lístků šalvěje zalijte vroucí vodou, nechte 5 až 10 minut louhovat a přeceďte. V rámci jedné kúry pijte během 4 týdnů denně 3 šálky, při návalech potu v noci pijte studené, jinak teplé nebo vlažné.

Čaj se hodí i na omývání podpaží, rukou a nohou při nadměrném pocení. Bazalka srovná hormonální hladinu Voňavá bazalka obsahuje látky, které tlumí bolesti, upravují výkyvy cyklu a vyrovnávají nedostatek hormonů během menopauzy.

Navíc umí zmírňovat stres a uvolňovat napětí a nervozitu. Z bazalky si můžete uvařit chutný čaj..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden