Můj čas na kafíčko

Přijde si vrah i pro vnučku Krbové? Nejhorší noční můra!

Hvězda seriálu Ulice nespí hrůzou. Zazvoní u jejích dveří už brzy propuštěný vrah nevlastní dcery?

Nebýt oné tragédie, prožívala by dnes herečka Ljuba Krbová (59) s novinářem a spisovatelem Ondřejem Neffem (72) ideální život, o jakém se píše snad jen v magazínech. Oba rádi cestují, užívají si děti a vnoučata, i psy a také sport. Jenomže teď jim nemilosrdně odtikává čas…

Zpočátku, v únoru 2008, si nikdo nemyslel, že by Robert Neff Novák (48) svoji pohřešovanou manželku Irenu Neffovou (†27) zavraždil. Když se provalilo, že to byl právě on, kdo ji brutálně zabil a po nahlášení, že zmizela, předstíral dlouhé dny, jak ji hledá, bylo to jako nůž do srdce. Bezmoc, zoufalství a šok! Dnes mají herečka Ljuba Krbová (59) s manželem, novinářem Ondřejem Neffem (72), a s Ireniným bratrem Davidem Neffem (47), který se stará o Dominiku (11), dcerku zavražděné sestry, pořádný strach a znovu zažívají celou tu hrůzu. Irenin bestiální vrah se v ruzyňské věznici choval vzorně, proto už může po uplynutí dvou třetin trestu zažádat o předčasné propuštění. A má velkou naději, že mu vězeňská komise vyhoví. Místo původního třináctiletého trestu by si tak mohl odsedět jen necelých devět let, během kterých se pilně pustil do studia teologie. I když v řadě zemí v Evropě podléhá podmínečné propuštění přímo souhlasu příbuzných oběti, u nás mohou Neffovi jenom s hrůzou očekávat rozhodnutí víceméně anonymní komise, které může zásadně ovlivnit život celé „pozůstalé“ rodiny.

David Neff (47)

Kdy zazvoní vrah?

Pokud nebude jednou z podmínek také soudní zákaz přiblížení k Neffovým, může se jednoho krásného dne Novák objevit u branky vily, kde zavraždil svoji manželku, a požadovat umožnění kontaktu s malou Dominikou. Té bylo osmnáct měsíců, když před jejíma očima uškrtil v přízemním bytě maminku Irenu kabelem od videa. Už pár dní po odhalení hovořil Ondřej Neff s potlačením všech emocí o svém zeti jako o velmi uvážlivém člověku, který si každý krok dopředu důkladně promyslí. Proto není vyloučeno, že se předtím, než se začne veřejně zajímat o dceru, poradí s kupou právníků, a pak se teprve objeví u nich na Smíchově. Jenže tady narazí kosa na kámen. Neffovi jsou bohatí a ani pro ně nebude problém zaplatit špičkové advokáty.

Jedním ze způsobů, jak částečně zapomenout, je cestování exotikou.

Svému strýčkovi už říká tatínku

Fotografovi Davidu Neffovi, který žije s kolegyní fotograf-kou Nguyen Phuong Thao (44), už malá Dominika celé dlouhé roky říká táto. Už kdysi prohlásil, že Nováka, který jeho sestru drsně zabil, všichni v rodině Neffových podcenili. Že nepoznali, jak dobře se umí přetvařovat a mistr-ně manipulovat s lidmi. Existuje spousta příkladů, jak inteligentní psychopati obelstili komise plné renomovaných psychiatrů. Ale David Neff ví už přesně, co je vrah Novák zač. Snad i proto chovají doma statného německého ovčáka. Ondřej Neff a Ljuba Krbová, ač mají svůj dům ve Zvoli u Prahy, často přebývají na Smíchově u syna Davida a vnučky Dominiky, berou si ji rádi k sobě na víkendy a prázdniny a vůbec na ni dávají velký pozor. Okolí domu sledují bezpečnostní kamery. Na Ljubě je vidět, jak ráda si s malou Dominikou hraje a trochu si tím kompenzuje i syndrom prázdné náruče. Kdysi chtěla mít velkou kupu dětí, nakonec jí osud dopřál jen jedinou dceru Annu Marii  Landor (30), která je profesí právnička.

Ozvěna kruté vraždy

Podle některých zpráv dal Robert Novák ještě před jednáním o podmíněném propuštění souhlas s tím, aby si Dominiku trvale osvojili. Prý se to pak určitě projeví na kladném přístupu komise k podmíněnému propuštění. Kdo ale zná zdejší právní prostředí, ví, že nic není definitivní a s šikovnými advokáty se dá změnit úplně všechno. Malá Dominika dnes už chodí do páté třídy na základku, hraje tenis, má ráda zvířata, jezdí na koni a vypadá spokojeně. A Ljubu pak brzy čeká radostná událost. Bude se jí vdávat její vlastní dcera, kterou v srpnu požádal o ruku rozhlasový moderátor Radek Hrdina (33). Život tedy běží dál a celá rodina působí, že má svůj život pevně v rukou. Mimochodem, Ireně Neffové by bylo už třicet osm let…

Irena Neffová (†28)

Bestiální vražda krůček po krůčku

V neděli 24. února 2008 se Robert Neff Novák svěřoval známým a rodině s obavami o osud manželky, která se nevrátila ze cvičení, a v pondělí se vydal na policii oznámit její zmizení. V té době však už byla Irena Neffová dva dny po smrti. Novák pak žádal veřejnost o pomoc při pátrání po manželce a vyvěšoval po Praze letáčky. Policii začalo být brzy podezřelé, že se Irena nevyskytuje na žádném ze záznamů kamer, kolem kterých by musela projít, kdyby šla do svého fitka. Ani Novák nebyl podle kamer tam, kde uváděl, že v době zmizení byl. Rozpory nebyl schopen vysvětlit a nakonec se při výslechu přiznal: svou ženu prý uškrtil po předchozí hádce. Nejprve rukama, a vše dokončil elektrickou šňůrou. Tělo pak odvezl do lesa u obce Kuchař na Berounsku, kde je zahrabal. Policie nevěřila jeho tvrzení, že vraždu spáchal v afektu. Dle vyšetřovatelů byl totiž lesní hrob tak hluboký, že by ho nestihl do rána vyhloubit – musel být vykopán předem. Na Novákovi jeho okolí v době, kdy předstíral hledání Ireny, přitom nic podezřelého nezpozorovalo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden