Můj kousek štěstí

Příjmení Gottová ji zničilo

Zase si stěžuje

Děsuplné přiznání! Dominika Gottová (49) slavila v Praze červnové čtyřicáté deváté narozeniny a při té příležitosti bilancovala. Nebylo to zrovna veselé.

„Nikdy si neuvědomoval, jaké to je břemeno být jeho dcerou,“ prohlásila o otci. „Neustálé pohledy lidí, neustálé srovnávání...“ Připouští ovšem, že slavný táta se o ni odjakživa láskyplně staral a ona jej milovala.

Jenže on byl na popularitu zvyklý, zato Dominika ji dodnes snáší špatně. „Mám z toho psychické problémy a docela mi to zničilo život,“ šokuje nejstarší dcera Karla Gotta (†80).

Ručičky, nebojte se

Mnozí se shodují, že by blondýnce prospěly pravidelné návštěvy psychoterapeuta. Odborník by jí možná konečně vysvětlil, že jsou i horší věci, než se narodit zlatému slavíkovi, a že na prahu padesátky je nejvyšší čas se přestat litovat a začít dělat něco smysluplného. Jenomže to by bylo moc práce, a Dominika se nedávno nechala slyšet, že ji baví pobírat vysoké finské sociální dávky, umožňující pohodlný život bez námahy.

Leckdo si tak vzpomněl na píseň skupiny Šlapeto, kde se zpívá: Ručičky, nebojte se, vy makat nebudete. Před dvaadvaceti lety utekla před nenáviděnou rodnou zemí, kde se podle ní nedalo dýchat, do Finska.

Útěky a návraty

Bylo to však, jak se říká, z deště pod okap. Ke cti budiž zesnulému tatínkovi přičteno, že dělal, co mohl, aby dceři pobyt na studeném severu rozmluvil. Provdat se za maniodepresivního kytaristu Tima Tolkkiho (56) byla bláhovost.

Mistrova dcera od něj občas prchla zpět do Prahy, záhy však zase utíkala na sever. „Vždy jsem se do Helsinek vrátila jenom proto, že jsem v Česku ten tlak veřejnosti, která mě chce mít za paní dokonalou a jinak mě odepisuje, nezvládala,“ konstatuje.

Dědictví nebude?

Abychom byli spravedliví, slavné příjmení přinášelo i výhody, třeba byt na Vinohradech, šperky, drahé róby i výplaty milionových částek, což jí táta servíroval na zlatém podnose. Kde jsou baráky a cennosti teď? Voda je vzala, voli ji vypili, jak praví dětská říkanka.

Dominika je na nule a z dědictví po otci, jak se zdá, už nedostane nic. Z čehož je, jak se patří rozčilená. A nehodlá to nechat jen tak. Měla by si však připravit ručičky, zřejmě budou, i přes její odpor, muset začít makat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden