Moje šťastná hvězda

Princ Harry: Skončil v péči psychologa!

Působí jako pohodář, ve skutečnosti trpí psychickými problémy.

Princ HARRY (32) odjakživa platil za rebela. Na kontě tak měl pěknou řádku průšvihů. Nyní však přiznal, že za jeho dřívějšími skandály stála špatná psychika.
Ať už to byly rvačky v barech, večírky, na nichž se svlékal donaha a dováděl s neznámými kráskami, nebo jeho neslavný kostým nacisty s hákovým křížem a hajlování na party, mladší syn britského následníka trůnu prince CHARLESE (68) na sebe rozhodně vždycky dokázal upoutat pozornost, většinou bohužel v ne příliš dobrém smyslu. Dlouho byl proto považován za méně zodpovědného a v porovnání se svým starším bratrem WILLIAMEM (34) také za méně vhodného pro plnění královských povinností. Teprve ve svém posledním rozhovoru, který v polovině dubna vydal britský deník The Daily Telegraph, se Harry rozhodl otevřeně promluvit o svých psychických problémech a nevyrovnaném duševním zdraví. „Strávil jsem většinu svého života tvrzením, že jsem v pohodě… Ale byl jsem v mnoha případech blízko naprostého zhroucení,“ svěřil se. Vše podle něj odstartoval rok 1997, kdy při autonehodě v Paříži tragicky zahynula jeho matka princezna DIANA (†36). Harry, kterému tehdy bylo teprve dvanáct let, se nyní svěřil, že tuto nešťastnou událost, jež tehdy zasáhla celý svět, doslova vytěsnil. To se mu ale podle jeho slov později vymstilo. V dospívání totiž začal holdovat pitkám a mnohdy ani sám netušil, proč se chová jako neřízená střela.

Současnou partnerku Meghan Markle mu dokonce schvaluje i přísná královna Alžběta.

Kvůli agresivitě se dal na box
Potlačované emoce se totiž draly na povrch prostřednictvím agresivního a nezvladatelného chování. To si Harry později raději kompenzoval boxem, kterému se začal věnovat, aby se zbavil přebytečného vzteku. Dnes sympatický zrzek přiznává, že byl několikrát na pokraji svých duševních sil a nakonec přijal pomoc svého staršího bratra prince Williama. Ten mu doporučil návštěvu zkušeného odborníka na léčbu lidských duší. V intenzivní péči pak byl Harry přes dva roky. „Mohu bezpečně prohlásit, že ztráta matky ve dvanácti letech a uzavření emocí na dalších dvacet let mělo docela vážný vliv nejen na můj soukromý život, ale také na mou práci,“ prohlásil Harry. „Strčil jsem hlavu do písku, odmítal jsem příliš se zabývat svou maminkou, protože k čemu by to bylo. Můj život byl v totálním chaosu,“ přiznal princ s tím, že dnes už je v pořádku. Staré známé pocity se mu vracejí, jen když je pod větším tlakem. „Jsem trochu nervózní. Mám úzko na prsou, ale jinak je mi fajn,“ shrnul svůj současný duševní stav Harry, který v popularitě u veřejnosti už dávno předčil bratra Williama. Po několika nevydařených vztazích za to určitě může i jeho současná láska herečka MEGHAN MARKLE (35), s níž dokonce strávil Velikonoce v Torontu. Americká kráska s africkými kořeny také momentálně patří mezi největší favoritky na budoucí Harryho právoplatnou choť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden