Můj kousek štěstí

Připravte nožky do sandálů

Ať už máte sandály, lodičky či tenisky, vaše nohy by měly být vždycky hezky upravené.

Suchá kůže, praskliny na patách a otlaky z bot nejen potrápí, ale musí před létem pryč, aby se vaše nohy v sandálech dobře vyjímaly.

Samozřejmostí by měla být pravidelná pedikúra, kterou zvládnete každý týden doma a tak jednou za dva měsíce si ji dopřejte v salonu.

Zaměřeno na paty

Zejména suchá a popraskaná kůže na patách dokáže zkazit celkový dojem. Hlavní příčinou je špatná hydratace pokožky, může vzniknout ale i z nošení špatně padnoucí obuvi, nedostatku vitaminů a minerálů. Její stav se zhoršuje i s věkem nebo dlouhým stáním.

Základním kamenem péče o nohy je pravidelnost.

Prevence

Pokud tento problém nebudete řešit, může dojít k dalšímu prohlubování prasklin, kde se pak bude dařit bakteriím a může dojít až ke vzniku plísní. Proto je potřeba chodidla a hlavně paty denně promazat, ideálně večer po koupeli. Jednou za týden, poté, co si uděláte domácí pedikúru, dopřejte nohám výživný a hydratační zábal – natřete je silnější vrstvou krému, navlékněte bavlněné ponožky a nechte ho působit přes noc.

Pomůže i životospráva

To, co jíte, se promítá i do stavu pokožky, tu na nohou nevyjímaje. Zařaďte do jídelníčku dostatek ovoce a zeleniny, kvalitních bílkovin a nezapomeňte na přísun vápníku, železa a zinku a dodržujte správný pitný režim. Občas si také chodidla procvičte, třeba s pomocí masážního míčku. Uvidíte, že výsledky se brzy dostaví.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden