Můj čas na kafíčko

Připravte pleť na opalování

Než se sluníčko ukáže v celé své síle, je správný čas pro pleťový restart.

Slunce je pro naše tělo prospěšné, v přehnané míře však dokáže uškodit. Aby pleť byla i přes působení slunečních paprsků hebká a bez vrásek, je nejvyšší čas ji na sluníčko připravit.

Po chladném období si pleť musí na slunce zvykat pozvolna. Ochranu před slunečními paprsky nepodceňujte, ale ani nepřehánějte. „Zdravé“ slunění mnohé kožní potíže zlepšuje a příliš silnou ochranou proti působení paprsků se ochuzujete o potřebnou dávku vitaminu D.

Pozor však na vznik pigmentových skvrn. Předcházet jejich vzniku pomůže pravidelné a důsledné používání ochranného pleťového krému či make-upu s vyšším ochranným faktorem.

Peeling a hydratace

Před opalováním je nutné pleť zbavit odumřelých buněk. K tomu vám poslouží kvalitní peeling, který pokožku zároveň projasní. Používejte však pouze jemný peeling určený na pleť, a to maximálně jednou týdně. Peeling vždy do pokožky vmasírujte jen velmi jemně.

Jednou za čas vsaďte na tzv. enzymové peelingy, které po několika minutách působení pokožku dokonale vyhladí, zjemní, vyčistí a barevně sjednotí. Druhým krokem je důkladná hydratace. Investujte do kvalitního hydratačního krému.

Ideální jsou přípravky s kyselinou hyaluronovou, která na sebe dokáže vázat velké množství vody, pomáhá zabránit ztrátě pevnosti a pružnosti pleti a brzdí rozvoj vrásek. Dopřejte si ji v podobě krémů či sér, ale i tělových a odličovacích přípravků.

Při čištění a odličování pleti vynechte micelární vody, které odstraňují její ochranný film. Raději je vyměňte za šetrnější přípravky. Skvělou práci odvedou třeba pleťové oleje nebo mléka.

Ochránce beta-karoten

Beta-karoten nejen podporuje opálení a hezké zhnědnutí pokožky, ale zároveň oddaluje její stárnutí. Zvyšte jeho příjem. Nachází se ve žlutém, oranžovém a červeném ovoci a zelenině, jako jsou mrkev, paprika, rajče, ale také v brokolici, petrželi, špenátu nebo hovězích játrech.

Pokud plánujete dovolenou někde u moře, dopřejte si alespoň měsíc před ní doplněk stravy s beta-karotenem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden