Můj kousek štěstí

Připravte vlasy na zimu

Kadeřníci varují – nikdy nechoďte spát s mokrou hlavou. Vlasy vždy vyfénujte do sucha!

Zima už pomalu klepe na dveře. Ať už se na ni těšíte, nebo ne, je dobré se na ni co nejlépe připravit. A to platí i pro vlasy.

Studené, vlhké a větrné počasí venku, suchý vzduch uvnitř. Neustálé změny teplot i vlhkosti nemají rády ani naše vlasy – oslabuje je to, mají sklon k vysušování a lámání. Naštěstí existuje pár dobrých řešení, jak případné škody zmírnit .

Změňte péči

Vlasům prospěje změna pečujících přípravků. Nahraďte v tomto období svou obvyklou péči za ryze přírodní produkty. Ty vyberte podle typu vašich vlasů. Suché vlasy ocení větší dávku hydratace, mastné jemně čisticí složky a i pro barvené vlasy existují produkty v přírodní variantě.

Regenerační sprej aplikujte do čerstvě umytých, ručníkem vysušených, vlasů.

Vlasům kofein

Vyzkoušet můžete také tuhý šampon a kondicionér, třeba s obsahem kofeinu a olejů. Kofein je prospěšný pro vlasovou pokožku a folikuly, což se hodí právě na podzim, kdy mají vlasy větší sklon k vypadávání. Podpoří jejich růst, posílí je a vaše hříva tak moc neutrpí.

Tuhé přípravky se používají podobně jako mýdlo, stačí namočit vlasy, tuhým šamponem je jemně namydlit a vzniklou pěnu vmasírovat do vlasů. Po chvíli působení důkladně opláchněte.

Něco extra

Kromě šamponu a balzámu můžete oslabené vlasy podpořit i regeneračními spreji, které je vyživí, zregenerují a zlepší jejich strukturu. Aplikují se po umytí a vysušení vlasů ručníkem, stačí je nastříkat do vlasů a rukama promnout. Některé se dají použít i na suché vlasy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden