Můj čas na kafíčko

Přírodní masky na pleť a vlasy

Je vaše pleť a vlasy úplně bez života a lesku? To vše je možné snadno napravit. Máme pro vás pár domácích, čistě přírodních tipů, které můžete vyzkoušet. Vyrobte si svou vlastní domácí masku. Nebojte se, není na tom vůbec nic těžkého. Stačí jen vědět, jaký máte typ vlasů. A to je vše.

Jedno kiwi rozmačkejte se šťávou z půlky citronu, lžíci jogurtu a lžící medu. Pokud máte citlivou pokožku, dejte polovinu dávky citronu nebo ho vynechejte úplně. Naneste na vlasy, zabalte do fólie, nechte působit asi hodinu a smyjte. Banán vidličkou rozmělněte na kašičku a do ní přidejte pár kapek olivového oleje, lžíci medu a lžíci jogurtu. Naneste na vlasy a nechte působit alespoň půl hodiny. Pak opláchněte. Masku aplikujte jednou týdně na umyté a vlhké vlasy. Nechte ji působit přibližně půl hodiny až hodinu. Po jejím opláchnutí už nemusíte používat kondicionér.

Proti lupům

Trápí vás lupy a nevíte co s nimi? Můžete vyzkoušet spojení vlažné vody a šťávy z jednoho citronu. Stačí, když ho vymačkáte do vody, a tu potom vmasírujete do vlasové pokožky a potom hlavu důkladně opláchnete. Jestliže máte problémy s třepícími se konečky vlasů , použijte směs z bílého jogurtu smíchaného s medem, který také působí proti lupům.

Pro výživu vlasů

Vyzkoušejte avokádo, které rozmačkejte s pár kapkami olivového oleje, citronové šťávy, trochou medu a lžící jogurtu. Naneste na vlasy a nechte působit půl hodiny. Maska vlasy vyživí a budou také lesklejší a odolnější proti jakémukoli poškození.

Výživa pleti

Podobně jako u vlasů, buďte opatrné s množstvím citrusové šťávy a kyselého ovoce, které by mohlo citlivou pokožku podráždit. Než masku nanesete, důkladně pleť vyčistěte, můžete si udělat peeling, nebo pleť napařit, aby se prohřála a prokrvila. Poté naneste masku rovnoměrně v tenké vrstvě, vynechte okolí očí a rty. Můžete ji dát i na krk a dekolt. Nechte ji působit přibližně půl hodiny a poté důkladně smyjte.

Čistící zázrak

Chcete zbavit pleť všech nečistot? Nastrouhejte jablko, smíchejte s lžící jogurtu, troškou medu, ½ lžičkou skořice a lžící ovesných vloček. Nechte chvíli stát a rozmixujte. Naneste na 20 minut na obličej a pak smyjte.

Na citlivou pleť

Máte citlivou pleť? Pro vás se hodí maska z ovesných vloček, medu, jogurtu. Vločky přelijte horkou vodou a nechte rozmočit. Přebytečnou vodu slijte, přidejte med a jogurt a rozmixujte na kaši a na pokožku. Po 10 minutách smyjte. Masku lze použít i při vyrážkách.

Nejlepší suroviny

Suroviny volte podle typu pleti. Pokud máte například suchou pleť, použijte olej, smetanu, banán a avokádo. Mastné a problematické pleti svědčí jogurt, mléko, okurka aj. Pro normální a smíšenou se hodí med a ovesné vločky. A co použít na vlasové masky? Záleží na typu vlasů.
Olivový olej se hodí pro vysušené – uzavírá v nich vlhkost. Pro citlivou pokožku či v případě lupů je ideální med, který má antibakteriální účinky. Abyste získala pevné a lesklé vlasy, vyzkoušejte citronovou šťávu, která vlasy vyhladí. Avokádo a banán zas vlasům dodá vitamíny a minerály.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden