Můj kousek štěstí

Přísný introvert se smyslem pro drsnou satiru

Můj kousek štěstí

Chtěl být původně právníkem, nakonec se stal učitelem a později milovaným komikem.

Jeho humor zářil nejvíce s Jiřím Grossmannem, s nímž vytvořil nerozlučnou dvojici. Ale ani na další parťáky si nemusel stěžovat. Byli to skvělí nahrávači nejen na poli improvizace.

Kdo by neznal oblíbeného českého humoristu, který se v Praze proslavil v zábavné dvojici s Jiřím Grossmannem (†30) už na začátku 60. let? Je to už dvacet let, co Miloslav Šimek (†63) zamířil do hvězdného nebe za svým parťákem, jejich televizní a divadelní scénky, jimiž bavili diváky, ale zůstávají nesmrtelné.

V jedné z jejich povídek, nazvané Mé příhody s dětství, Miloslav Šimek napsal: „V dětství jsem nepatřil mezi kamarády k nejštíhlejším. Mé ploché nohy se jen těžko daly nutit do klusu, nehledě k tomu, že přes bříško jsem s obtížemi sledoval výmoly a stružky. Postavičku jsem měl sice zdravě kyprou, ale o souměrnosti se vůbec

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden