Můj čas na kafíčko

Přítel mě šokujícím způsobem opustil a já netušila proč!

Náš rozchod se vyřešil až po mnoha letech!

Neměla jsem tušení, proč mě opustil muž, se kterým jsem počítala pro život!  

Jedna z nejhorších věcí, která může člověka potkat v lásce, je náhlý a nečekaný rozchod bez vysvětlení důvodů. Mně se to stalo kdysi v mládí a celý život jsem se pak trápila nad příčinou.

Doufala jsem, že se vrátí

S Davidem jsem chodila půl roku a viděla jsem v něm naprosto ideálního partnera. Ve všem jsme si rozuměli, líbily se nám stejné věci, měli jsme podobné plány do života. Dokázala jsem si ho představit jako otce našich dětí. Možná jsem v něm viděla až příliš ideálního partnera. O to větší šok jsem zažila, když náš vztah jednoho dne nečekaně skončil, naprosto bez vysvětlení. Zkoušela jsem Davida hledat, ale marně. Z pronajatého bytu se odstěhoval, v práci dal výpověď a mobilní telefony nebo internete ještě tenkrát neexistovaly. Probrečela jsem snad několik týdnů a v koutku duše stále tajně doufala, že se David vrátí. Nestalo se tak. Smířila jsem se s tím a později si našla jiného partnera. Měli jsme spolu dceru a celkem spokojený život, ale tak velká láska a soulad jako kdysi s Davidem to nebyly.

Náhodné setkání

S léty člověk na spoustu věcí zapomíná. Já na svoji ránu v srdci ale nezapomněla nikdy. Jednoho dne jsem si udělala s kamarádkou výlet do Prahy. Najednou jsem na ulici zaznamenala povědomou tvář. Také ten muž si mě všiml. Stáli jsme a dívali se na sebe. Po letech jsem tak znovu viděla Davida, zestárlého stejně jako já. Omluvila jsem se kamarádce a dala se s bývalou láskou do řeči. Konečně jsem se dozvěděla, proč se tehdy tak zachoval. Přiznal se mi, že čekal dítě s jinou dívkou. Nebyl do ní zamilovaný, jednalo se jen o jednorázový úlet, který měl ovšem následky. Styděl se přede mnou. Tu dívku si vzal, ale za rok se s ní rozvedl. Pak se oženil znovu. Všechno jsme si vyříkali a pak už nastalo jen mlčení. Když jsme se loučili, všimla jsem si, že David má v očích slzy. Nedivila jsem se tomu, já je tam měla také.

Vilma N. (51), Kutná Hora

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden