Můj čas na kafíčko

Přivítejte nový den s pozdravem slunce!

Máte problém ráno vstát a fungovat na plné obrátky? Nic neprobere po ránu tak, jako zacvičit si! Jogínské cviky vás nejen nastartují do nového dne, ale pomůžou vám také protáhnout celé tělo a zlepšit náladu.

Začněte pozvolna

Není nikde psáno, že musíte hned ovládat složité jogínské sestavy. Úplně stačí, když si nejdřív osvojíte jednotlivé polohy těla (asány) a teprve potom přejděte k celému pozdravu slunce. Sestavu opakujte několikrát podle potřeby. Na rozcvičku Vám postačí 10 minut!

Poslouchejte své tělo

Pokud vám některý z pohybů nedělá dobře, nenuťte se do něj. I těm nejlepším jogínům chvíli trvá, než se naučí provádět všechny asány správně. Důležité je celý cvičební proces správně prodýchat! Ideální je zacvičit si hned po probuzení ještě než začnete snídat.

Jdeme na to!

Dejte ruce nad hlavu a protáhněte se co nejvýš. Poté přiložte čelo na kolena a opřete se dlaněmi o zem. Následně si lehněte na podložku. Z lehu přejděte do pozice kobry tak, že napnete ruce. Pak natáhněte také nohy a zvedněte hýždě. Tělo tak vytvoří střížku. Nakonec uděláte krok vpřed k rukám a cvičení zakončíte zvednutím trupu vzhůru.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden