Moje chvilka pohody

Přiznala zoufalý boj

Vstávání ve tři, tvrdý zápřah až do noci a nemůže si dopřát ani cigárko. Vilma Cibulková (54) se ocitá na pokraji svých sil.

Herečka je ztracená

Vilma Cibulková vždy platila za velkou hvězdu, která měla našlápnuto na post národní herecké legendy. Poslední dobou ale jakoby ztrácela síly a kariéra žádané herečky dostává vážné trhliny.

I Vilma měla snahu přizpůsobit se současnému trendu – hraní v seriálech, stejně jako její kolegové a kolegyně. Vždyť za účinkování v nekonečných telenovelách dostávají pořádný balík. Například v Ordinaci v růžové zahradě si přijdou až na 200 tisíc měsíčně.

I ona chtěla zazářit na seriálovém nebi a sáhnout si na pomyslné zlaté prasátko. Kývla tedy na roli šéfkuchařky v seriálu z kulinářského prostředí Ohnivý kuře. Svůj účel to určitě splnilo, Cibulkové v bílé kuchařské čepici je všude plno a její konto dostává tučné finanční injekce.

Málokdo ale tuší, jakou daň za tohle všechno platí. Natáčení je pro ni utrpením!

Varovné signály

Už seriál Ulice, kde hrála Ivanu Drápalovou, hroutící se zoufalou matku Michaely Badinkové (38) alias Lenky, Vilmě Cibulkové přinesl horké chvilky. Na obrazovce sice působila dojmem, že je jednou z nejzářivěšáích hvězd.

Na place to ale podle všeho vypadalo jinak. V kuloárech se šuškalo, že Cibulková natáčení nezvládá. "Připadá mi nesoustředěná, natáčení v seriálu jí asi příliš nevyhovuje," sdělil člověk z produkce.

"Jednotlivé scény s Cibulkovovou se musely často přetáčet několikrát znovu a znovu," prozradil. A své slabiny přiznala i sama herečka. "Je to pro mě úplně nový styl natáčení. Není lehké, se do toho dostat," nechala se slyšet.

Kdo ví, zda s tím nesouvisí změna celé linie děje. Vilmu z Ulice velmi rychle zase vyřadili. A jak se zdá, podobný scénář se opakuje i při natáčení "Kuřete". Prožívá si soukromé peklo!

Zakázali jí i cigarety

Jak sama přiznala, nemůže si zvyknout na typický každodenní seriálový dril. "Jsem velmi křehký člověk. Můj nástup do telelvizního seriálu Ohnivý kuře, protože nejsem ostřílený seriálový herec, mě mírně vyděsil," svěřila se.

Velkou újmou je pro ni už to, že si nesmí ani zapálit svoji oblíbenou cigaretku. Přeci jen je navyklá z divadla, kde hrála převážně poslední dobou, na trochu bohémštější styl. Zklidnění nervozity nikotinem a sklenkou vína tam bylo smaozřejmostí. V televizi je to ale tabu.

Jen pár hodin spánku

Tady musí jet podle striktních pravidel. "Najednou jsem zjistila, že jsem celé dny v ateliéru, kde se nesmí kouřit, což je pro mě velmi stresující," postěžovala si Vilma.

Musela se vzdát i odpočinku a pohodlí. Žádné vyspávání do oběda, jak jsou divadelníci zvyklí. "Vstáváte občas ve tři, nástup máte v půl šesté a až do večera se nezastavíte," popisuje zcela vyčerpaná Vilma.

Jako čtyřiapadesátnice už pochopitelně nemá tolik energie, co měla ve třiceti. Dokáže tohle dlouhodobě zvládat? Cibulková je v pasti. Kdyby se totiž rozhodla natáčení vzdát, nejspíš by si zavřela dveře do všech dalších lukrativních projektů.

Kdo by chtěl dávat roli herčce s nálepkou té, co po pár týdnech ze seriálu vycouvá? Mohlo by ji to stát rozjetou kariéru. Nezbývá než držet Vilmě palce, snad zatne zuby a vydrží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden