Můj kousek štěstí

Pro hladké okolí nehtů

Dokonalé líčení, účes i upravené ruce a nehty – to je vizitka dámy, která o sebe umí pečovat.

Nestačí mít jen upravené nehty, i kůže kolem nich musí být v dobré kondici. I když se o své ruce staráte dobře, občas se mohou u nehtů objevit nepříjemné a bolestivé záděry. Předcházet jim ale není takový problém.

Mazat, mazat, mazat

Kromě správné péče o nehty a pravidelné manikúry je důležité ruce často mazat krémy a hydratovat. Vyplatí se mít s sebou neustále malý kelímek s vazelínou a vetřít ji kolem nehtů vždy, když pocítíte, že by to potřebovaly, klidně několikrát denně. Existují i oleje určené speciálně na nehtovou kůžičku.

Mazání zabraňuje vysušování kůže i vzniku záděr.

Zabalte je

Aspoň jednou týdně dopřejte rukám zábal. Večer je natřete tlustou vrstvou krému, natáhněte si bavlněné rukavice a nechte působit přes noc. Nebo si vyrobte zábal přírodní.

Smíchejte 1 lžíci olivového oleje s 1 lžící medu, směs lehce zahřejte a naneste na ruce i nehty. Oblečte si bavlněné rukavičky a nechte působit 20 minut. Pak opláchněte a namažte krémem.

Když už se objeví

Pokud se přece jen záděra objeví, namočte ruce na chvíli do teplé lázně. Pak nůžtičkami na nehty záděru opatrně ustřihněte a ošetřete místo silnější vrstvou hydratačního krému, třeba s obsahem panthenolu, a nechat plně vstřebat. Mažte opakovaně, dokud se záděra nezahojí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden