Moje šťastná hvězda

Pro krásné nehty

Když se budete o své nehty starat pravidelně, bohatě se vám odvděčí. Nebudou se lámat ani třepit a budou vypadat krásné a zdravé i nenalakované.

Lámání a třepení nehtů způsobuje nedostatek železa, hořčíku anebo křemíku. Co dalšího pro své nehty můžete udělat? Vsaďte na bylinky.

Chybí vám železo?

Pokud jsou vaše nehty suché, lámavé a lžícovitého tvaru, pak je na vině nedostatek železa a vitaminu A. Potřebné vitaminy najdete ve špenátu, kapustě, mrkvi, rajčatech, mléku, citronech, banánech, vejcích, celozrnných obilovinách a také v rybím tuku.

Při zánětu nehtového lůžka

Trápí vás zánět nehtového lůžka? Pak vyzkoušejte obklady z kaše, kterou vytvoříte z mletého semene pískavice řecké seno. Také si nehty potírejte tinkturou z lichořeřišnice větší.

Koprová voda pro zpevnění nehtů

Chcete mít pevnější nehty? Připravte si sklenici vařící vody a semena kopru. Ty zalijte vroucí vodou, přikryjte a počkejte, až odvar vychladne.

Následně sceďte a každý večer si do tekutiny namáčejte nehty nebo nechte tekutinu vsáknout do vatového tamponu a pak si jím nehty jemně potírejte. Opakujte, dokud nebudete spokojeni.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden