Moje chvilka pohody

Pro povzbuzení citron, pro uvolnění levanduli

Ranní a večerní sprcha už nemusí být jen obyčejnou rutinou. Poznejte rozdíly mezi jednotlivými sprchovými gely a vyberte si ten, který vám bude vyhovovat nejlépe.

Nabídka sprchových gelů je více než pestrá. Některé pokožku zjemní a zhydratují, jiné ji osvěží a provoní, další ji zpevní a vyhladí. Podobně, jako si vybíráte tělové krémy, měla byste si vybírat i sprchové gely. Při jejich výběru zohledněte nejen typ vaší pokožky, ale i dobu, kdy jej chcete použít.

Večerní relaxace

Pokud chcete zklidnit vaše smysly po náročném pracovním dni, je nejlepší sáhnout po relaxačním gelu s obsahem vanilky, borůvek, meduňky nebo levandule. Tyto gely pokožku krásně vyčistí, vyživí, tonizují a zároveň zklidní mysl a navodí pocit příjemné únavy.

Ranní vzpruha

Naopak ráno, když potřebujete tělo probudit a dodat mu energii, je nejlepší volbou sprcháč s obsahem citronu, máty nebo pomeranče, který pokožku zanechá svěží a vláčnou a také jí dodá potřebnou hydrataci.

Čtěte složení

Při výběru vůně si však dávejte pozor také na to, zda je gel vhodný pro váš typ pokožky. Přípravky určené pro citlivou pleť obsahují látky, které mají za úkol kůži promastit, zamezit ztrátě vody a posílit kožní bariéru, jsou to například výtažky z otrub, vloček a škrobu, přídavky různých olejů, vitaminů nebo glycerinu.

Peelingové sprchové gely jsou vhodné pro mastnější pokožku, protože obsahují mikročástečky, které pokožku jemně čistí a zbavují ji nečistot, mazu i staré vrstvy kůže a zároveň ji velmi dobře prokrvují. Zpevňující sprchové gely by měly mít ve složení ženšen, mentol nebo kofein.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden