Moje chvilka pohody

Pro rychlé shození kil vyzkoušejte rýžovou dietu

Rýžová dieta patří mezi diety s nízkým obsahem tuků. Její výhodou je poměrně rychlý pokles hmotnosti.

Rýže je sice bohatá na minerály a vlákninu, takže tělo pročistí a odvodní, zároveň je ale sacharidovou bombou – místo abyste při dietě sacharidy jakožto hlavní zdroj energie našeho těla omezili, a tělo tak začalo spalovat energetické zásoby uložené v tucích, sacharidy tělu ještě dodáváte.

Maximálně čtvrt kila

Denně jí můžete zkonzumovat jen omezené množství: 200-250 g rýže (před uvařením) v pěti dávkách. První den by se měla jíst jen a pouze rýže, doplňovaná neperlivou a neochucenou vodou, další dny se můžete rýži doplnit omezeným množstvím libového drůbežího masa či rybou, anebo zeleninou.

Povoleny jsou všechny druhy rýže (basmati, natural, jasmínová, celozrnná – ideálně s glykemickým indexem pod 55), pozor však na bílou, tu byste konzumovat neměli.

Co se nesmí

Zakázané je ovoce, jiné maso než libové drůbeží a ryby, tuky, mléčné výrobky, ochucené vody, káva, alkohol.

Plusy a minusy

Dobré je, že při této dietě nebudete mít hlad, rýže zasytí a protože má hodně sacharidů tělu poskytne dostatečný přísun energie, bohužel mu ale nedodáte důležité živiny, proto by se měla držet maximálně 10 dní.

Skvělé je, že nejen zhubnete, ale navíc si snížíte hladinu cholesterolu a očistíte trávicí trakt, díky čemuž ještě budete mít dobrou náladu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden