Moje chvilka pohody

Probuďte pleť k životu

Máte pocit, že je vaše pokožka nepříjemně napnutá, na dotek drsnější, křehčí, postrádá obvyklý jas a objevují se na ní drobné vrásky? Poradíme vám, jak ji oživit.

Mnoho faktorů má vliv na to, v jakém stavu pleť je. Některé, jako třeba genetiku nebo znečištěné prostředí, ovlivnit nemůžete, ale některé další máte ve svých vlastních rukou. Co pro pleť můžete udělat, aby byla krásnější a zdravější?

Hydratační emulze

Hydratace pleti je jednou ze základních součástí celoroční péče o každý typ pleti. Vodu, kterou potřebuje k udržení své přirozené rovnováhy nedokáže pokožka sama v hlubších vrstvách tvořit, ani ji udržet na svém povrchu.

Proto ji musíte pomoci, a to jak zevnitř, tak zvenčí. Používejte takové produkty, které mají schopnost na sebe vázat vodu, fixovat ji uvnitř buněk a zabraňovat jejímu odpařování. Běžné pleťové krémy to nedokáží.

Mnohem účinnější jsou hydratační emulze, která čtyřiadvacet hodin postupně obnovují vlhkost a brání uvolňování nadměrného množství vody z pokožky.

Pleťové masky

Jsou skvělým doplňkem v péči o pleť, protože jí dodají vitaminy a výživu. Dnes máte na výběr z mnoha druhů masek, od čistících, přes regenerační, až po vyživující. Pleťové masky je vhodné používat jednou až dvakrát do měsíce.

Obličejové cvičení

Pokud budete obličejovou gymnastiku provádět pravidelně a poctivě, brzy se dočkáte kýžených výsledků. Posílíte všechny ochablé svaly obličeje – povislá oční víčka, pokleslé koutky úst i povadlé tváře budou mnohem pevnější.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden