Můj čas na kafíčko

Probuďte se ráno mladší a krásnější!

Připadáte si jako šedá myška, otáčíte se na ulici za atraktivními ženami a tápete, jak to asi dělají? Máme pro vás pár tipů, díky nimž zkrásníte doslova přes noc, jen je třeba dodržovat jisté zásady.

I když se vám může zdát, že jsou to pouhé maličkosti, stále je mnoho žen zanedbává a vědomě si tak škodí. Nejdůležitější je vytrvat a dodržovat tyto zásady pravidelně.

1. Klíčová je čistota pleti

Konkrétně jde o vaši pleť ještě předtím, než ulehnete. Takže si udělejte čas a důkladně se odličte, vyčistěte pleť a naneste na ni noční krém.

I naše pokožka si žádá pravidelnou dávku tekutin, a vzhledem k tomu, že přes noc tekutiny doplňujeme minimálně, hydratační krém je opravdu namístě. Dokáže totiž postupně uvolňovat vodu, a tak vaše pleť během spánku nestrádá vysušováním.

Hydratační krém dodá pleti vláhu pro celou dobu spánku.

2. Zapleťte si vlasy

Pokud máte dlouhé vlasy, udělejte si na noc volný cop. Zamezíte tak vlasům v kontaktu s pokožkou tváře, což je důležité proto, že oleje, které vlasy promašťují, pleti nesvědčí. Navíc to prospěje i vašim vlasům, neboť spletením do copu zabráníte jejich přeležení a lámání.

3. Neodbývejte čas spánku

Kvalitní spánek je základem zdraví těla i duše, potažmo i půvabu, který následující den máte, nebo také nemáte. Během spánku totiž probíhají regenerační procesy celého těla. Tělo se zahřívá, krev proudí rychleji, spotřebovává více živin a kyslíku k opravám všeho, co nemohlo zvládnout přes den.

Jedině tak se ráno vyhnete zašedlé pokožce a nevzhledným kruhům pod očima. Pokud máte se spaním problémy, zaměřte se mnohem víc než dosud na tzv. spánkovou hygienu a důsledně ji dodržujte.

To znamená, že budete uléhat a vstávat zhruba ve stejnou dobu, minimálně dvě hodiny před spaním nebudete nic jíst a úplně vypustíte modré světlo monitorů počítače a mobilního telefonu. Pomoci vám může třeba relaxační hudba.

Nebuďte v posteli víc než je třeba.

4. Převlékejte si polštář

Pokožka obličeje je v kontaktu s polštářem celou noc v kuse, takže pokud ho aspoň dvakrát týdně nevyměníte, mohou se v něm držet bakterie a  pot, což může na pokožce napáchat škody.

Při praní ložního prádla se vyhněte příliš aromatickým avivážím, raději dejte přednost obyčejnému pracímu prášku. Pamatujte, že čistota je víc než provoněnost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden