Můj čas na kafíčko

Proč byste měla používat ricinový olej?

Slyšela jste už někdy o ricinovém oleji? Má blahodárné účinky na vaši pleť, vlasy i obočí. Díky vysoce hojivým a regeneračním účinkům byste ho měla mít ve své kosmetické výbavě i vy. Navíc se vám bude jistě hodit i při drobných domácích nehodách.

Zbavte se vrásek

Trápí vás vrásky v oblasti krku a dekoltu? Krouživými pohyby si olej vmasírovávejte do pokožky. Právě díky tomu dochází k rozproudění lymfatického systému. Pokud je na vás ricinový olej příliš hustý, smíchejte ho s kokosovým olejem.

Pro dlouhé a husté řasy

Chcete mít svůdný pohled, ale máte málo řas nebo jsou příliš krátké? Na vatovou tyčinku naneste trochu ricinového oleje a potřete s ním řasy. Pozor, aby se vám olej nedostal do očí. U horních řas naneste olej na víčko, ke kořenům řas, u spodních řas naneste trochu oleje zvnějšku pod řasy. Pokud chcete, abyste měla hustší obočí, opět štětečkem naneste trochu oleje na místo, kde chcete, aby řasy rostly.

Pro delší řasy na ně naneste kapku oleje.

Zbaví vás lupů a podpoří růst

Slabé a poškozené vlasy také potřebují ricinový olej. Vetřete ho do konečků a do vlasové pokožky. Vlasy zabalte do ručníku a nechte olej deset až patnáct minut působit. Rovněž můžete vmasírovat olej do vlasů, pečlivě je rozčesat a následně zabalit do fólie. Olej důkladně vymyjte šampónem.

Uleví od bolesti

Potřebujete se rychle zbavit jizev a urychlit jejich hojení? Mažte si je pravidelně ricinovým olejem. Aby se olej lépe vstřebal, navlhčete si strup vodou. Skvělým pomocníkem je i při drobných odřeninách a říznutích. Teplý ricinový obklad zase pomáhá uvolnit svaly a uleví vám od bolesti kloubů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden