Můj čas na kafíčko

Proč chlapi nechtějí nic řešit?

Chcete si o něčem promluvit, ale ON se stále vymlouvá. Jako byste mluvila do dubu!

Jak obnovit komunikaci s tím, kdo nechce? Doufáte, že se to zlepší, protože víte, že bez komunikace vztah umírá. Jak se z toho, kdo se o vás nezajímá, stane ten, koho začnete zajímat?

Když se chlap stáhne do ulity a nemluví, tak čekáte, až zase vyjde ze své „jeskyně“ a začne komunikovat. I malé náznaky berete jako úspěch. Ale apatie, lhostejnost a ignorování už nemají s láskou nic společného.

Svému srdci nevysvětlíte, že ten, bez koho vy nemůžete žít, může docela snadno žít bez vás. A když vám to dojde, tak to bolí. Ptáte se: Má vůbec muž zájem o vztah, když o důležitých věcech nechce mluvit? Jak donutíte ke změně chlapa, který před problémy strká hlavu do písku a říká, že nechce nic řešit?

Neřešení problému vztahu jen uškodí. Neignorujte se, komunikujte a snažte se najít kompromis.

Lhostejnost zabíjí lásku

Proč ho tak málo zajímají vaše pocity a potřeby a nezáleží mu na tom, abyste se netrápila? Jak pro vás může mít takovou cenu někdo, kdo vás ignoruje? Smiřte se s tím, že může existovat někdo, bez koho vy nemůžete žít, ale on bez vás snadno.

Stejnou chybu už neuděláte

Když se díváte do minulosti, vidíte, jak jste byla často naivní. Jenže díky tomu jste zmoudřela a ze svých chyb se ponaučila. Proto byste vše, co se stalo v minulosti, měla brát s nadhledem a nevyčítat si nic.

Přijmout to prostě jako lekci a cennou zkušenost, která vás posunula. Teď už víte, že takovou chybu – ponižovat se, aby si vás ten druhý všímal – už neuděláte.

Kdy má smysl očekávat změnu?

Chlap, který vás začne přehlížet, dělá chybu: umožňuje vám zjistit, že bez něj můžete žít! A možná zjistíte, že lépe než s ním. A v tom je ta pointa.

Kdykoli vás život srazí na dno, učí vás odrazit se zpátky nahoru, do nového života. A pak vám dojde, že jste tolik času ztratila zbytečným pokoušením se o komunikaci tam, kde o to ten druhý nestál.

Je potřeba vypnout a načerpat energii. Relaxační hudba pomůže.

Začněte nejen dávat. Také si berte!

Naučíte-li se využívat samotu k tomu, abyste získala klid a energii pro sebe, dojde vám, jestli ještě chcete touto energií plýtvat pro někoho, kdo vám zpátky nic nevrací.

Odpovíte si: Proč jsem se snažila udělat šťastným partnera, a tak málo energie mi zbylo pro sebe? A jak vás vůbec napadlo stavět most k pilíři, který o přemostění na druhou stranu už nestojí?

Kdy se všechno změní?

Čím více energie si necháte pro sebe, tím budete šťastnější, vyrovnanější a zajímavější. Změnu uvidí i partner, který odmítal komunikovat, a možná, že začne hledat cestu, jak obnovit vztah.

Když přestanete pouze dávat, umožníte druhému pochopit, o co přichází. Jinak nemá šanci uvědomit si vaši skutečnou hodnotu. Nemá ji totiž s čím porovnat.

Ukažte mu svou vlastní cenu

Vaši cenu si chlap uvědomí, až když se mu vzdálíte. Pokud sabotuje komunikaci, musí prožít to, že se od něj oddálíte. Když ho necháte opakovat chyby, protože mu dáváte další šance, musí pocítit, jaké to je už šanci nedostat.

Ten, kdo je zvyklý říkat jen „Promiň“, musí pochopit, že to se říká někomu, s kým se srazíte na ulici, ne někomu, komu předtím zlomíte srdce.

Za chyby se platí

Jestliže jste to byla vy, která dlouho stavěla most jen z jedné strany, nyní musí budovat most i druhá strana. Jen tak se dokážete zase potkat. Každý člověk chybuje, ale musí vědět, že za chyby se platí.

Vyznání „Miluji Tě“ se ukazuje tím, jak s vámi ten druhý zachází. Netrápí se pro vás? Nedá se nic dělat. Tak se netrapte pro něj. A nemarněte dál svůj drahocenný čas…

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden