Můj čas na kafíčko

Proč chlapi zírají na cizí ženy?

Jdete se svým partnerem po ulici a váš drahý si málem ukroutí krk za cizí samičkou? Také to nesnášíte a naprosto nechápete? A proč to vlastně pánové dělají?

Ženy často ve vztahu nabudou pocitu, že odteď se chlapovi nikdo jiný už nebude líbit, což je ale nemožné. Z některých žen se pak stávají „stíhačky“. Přehnaná žárlivost a vznětlivost mohou vést až rozchodu. Jenže mužské zírání je přirozené.

Může za to matka příroda. Muži mají v mozku zabudovanou přirozenou touhu po rozmnožování, aby nedošlo k vymření rodu. Je to takové naprogramování na neustálé obhlížení situace.

Opravdu za to nemůžou?

Proč se muži ohlíží po jiných ženách, i když jsou v sebešťastnějším vztahu? Určitě to znáte. Přítel si prohlédne kolemjdoucí ženu a vás to rozhodí, tak ho na to upozorníte. Jenže on za to svým způsobem ani nemůže.

Psychologové tvrdí, že reakce žen na to, že se chlapi prostě neustále dívají po cizích ženách, je zcela přehnaná a zbytečná. Může to uškodit vztahu a chlap s tím stejně nic neudělá. Tak jak je tedy nejlepší na to reagovat?

Kouká se, nebo civí?

Až taková chvíle nastane příště a váš miláček zase začne civět na jinou, nechte to prostě být. Jde o to, jak se na ni dívá. Jestli si jen normálně prohlédne jinou ženu, nic se neděje. Pokud ale na ni přehnaně a dlouze kouká, málem si krk vykroutí, pak už to není moc v pořádku.

Každopádně pouhé pokukování nikomu neublíží. Pokud to začíná a končí jen u toho, tak buďte v klidu. Je přece s vámi, protože miluje vás!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden