Můj čas na kafíčko

Proč hazarduje se svým zdravím?

Lékaři na nezapomenutelnou Ivu Janžurovou (78) mnohokrát apelovali, aby zvolnila a ve svém věku myslela víc na své zdraví. Ona si však nedá říct, jenže vražedné pracovní tempo a koronavirus by jí mohli ublížit.

Herečka se nikdy netajila tím, že pro práci je schopná udělat cokoli, protože hraní naplňuje její život ze všeho nejvíc.

„Proč si nedělám den volna? Protože pořád nevím, jestli ty volné dny mají větší smysl než moje práce,“ nechala se naposledy slyšet Janžurová, která si je moc dobře vědoma toho, že by se ve svém věku měla šetřit. Zvláště teď, kdy jí na každém kroku hrozí nákaza koronavirem. Jenže touha učit se novým věcem a nesedět doma je pro ni daleko silnější.

Zopakuje se její srdeční kolaps?

Práce, která ji, jak sama přiznává, stále drží v dobré náladě, pro ni však představuje vážný hazard se zdravím. Naposledy měla před třemi lety srdeční kolaps, kvůli kterému se musela podrobit náročné operaci srdce.

A ani tento kardiochirurgický zákrok ji neudržel v klidu doma. Dnes už si naštěstí svůj zdravotní stav nemůže vynachválit: „Mnohem líp se mi dnes chodí do schodů, můžu zase běhat jako gazela, dobře se mi dýchá a zmizelo mi i astma, které mě trápilo celý život.“

A své další, byť jen běžné nemoci akorát zlehčuje. Obyčejné virózy, které jsou však v jejím věku velmi nebezpečné, zvláště v dnešní době, Janžurová často přechází.

Takže když ji skolí horečka nebo akutní zápal plic, nechce zklamat své fanoušky a v posteli zkrátka dlouho nevydrží. Snad si tedy dá pozor alespoň na zákeřnou nemoc Covid 19, který by ji mohl stát život. Naštěstí má kromě hraní ještě dalšího zajímavého koníčka.

 Podlehla tajné vášni

Jsou jím knihy. Ve světě plném fantazie se prý našla už od dětství a tato záliba ji drží dodnes. Herečka si tak svůj život bez knih neodkáže ani představit. Čtenářskou vášeň se jí podařilo probudit ti u dcery Sabiny Remundové (47).

„Moje starší dcera je velká čtenářka. A já od ní pravidelně dostávám čtyři až pět knih,“ pochvaluje si Iva. A knihy údajně dostává i od fanoušků. Všechny si střeží ve své knihovně, na kterou je náležitě pyšná. Kvůli práci však čtení zanedbávala. Nyní to může konečně napravit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden