Můj kousek štěstí

Proč je dobré používat kondicionér?

Ať už vlasy sušíte,  foukáte nebo natáčíte, vždy je nějak ničíte. A právě kondicionér by jim měl dodat zpět zdraví a lesk.

Bohužel kondicionér v dnešní době používá každá pátá žena. Většina žen ho totiž považuje za zbytečnost a mají pocit, že když mají dobrý šampon, tak to stačí. Spousta žen se také mylně domnívá, že kondicionér pouze usnadňuje rozčesávání, a tak pokud nemají hodně dlouhé nebo kudrnaté vlasy, ani je nenapadne si tento přípravek pořizovat.

Přitom při mytí ztrácí vlas svůj přirozený ochranný film a stává se sušším. Vlasy díky statické elektřině poletují kolem hlavy a je těžké je upravit. Použijeme-li ale po umytí vlasů kondicionér, tyto negativní příznaky zmizí.

A právě proto existuje kondicionér, který vlas obalí, a ten se stává lesklým a poddajným.Dnes existují desítky druhů kondicionérů pro všechny typy vlasů. Nejběžnější druh kondicionéru, který je vhodný pro normální a suché vlasy a pro vlasy poškozené či barvené.

Kondicionér se jemně vetře do umytých vlasů, nechá se určitou dobu působit a poté se opláchne. Některé kondicionéry se smývají až po několika minutách, jiné působí intenzivně a mohou se smýt téměř ihned.

Výběr nevhodného kondicionéru může přitom způsobit problémy – plihnutí vlasů, výskyt lupů, svědění pokožky nebo mastné vlasy. Pokud si nejste jista, jaký typ kondicionéru použít, měla byste se poradit s kadeřníkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden