Můj kousek štěstí

Proč je důležitá hydratace organismu?

Bez vody není život a bez hydratace není krása. Pokud si chcete zachovat mladistvý vzhled, měla byste dbát na dostatečný přísun vody do svého těla. Jak můžeme zjistit, že máte dehydratované tělo? Prozradí vám to vaše pokožka.

Na první pohled můžete v zrcadle vidět typické příznaky, kterými jsou mdlá, povadlá pleť a kruhy pod očima. Ke správné funkci těla je nezbytné, abyste si dopřála denně 2-3 litry tekutin. Zdravá hydratace se přitom skládá i z dalších kroků, nejen pomocí dodržování pitného režimu.

A to Prvním krokem ke zdravé pleti je silnější a lépe podporovaná hydratační bariéra, kterou tvoří tukové buňky, přirozeně se tvořící v kůži. Tato ochranná hráz má dvě funkce. Jednak pomáhá kůži udržet její vlhkost, jednak vytváří kůži chrání proti zplodinám z vnějšího prostředí.

Právě hydratační krémy vám pomohou opravit a posílit tuto bariéru. Boj za hydratovanou pokožku je však důležité doplnit o peeling, který odstraní odumřelé buňky, aby mohla pokožka krémy lépe přijímat. S peelingem ale opatrně! Na obličej použijte speciálních gelů z ovocných kyselin, jako je kyselina glykolová, mléčná nebo jablečná.

Na zbytek těla pak stačí žínka nebo lufa. Poté teprve můžete natřít pokožku hydratačním krémem. Vybírejte ale kvalitní typy, které po sobě nezanechávají na kůži mastnou stopu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden