Moje sladké tajemství

Proč je fénování skvělé?

Umyjete si vlasy a necháváte je přirozeně uschnout, nebo, co hůř, jdete s mokrými vlasy spát? Vyfoukejte je!

Dnešní uspěchaná doba nás stále žene kupředu, že i nad takovou běžnou činností, jako je vysušení mokrých vlasů, mávneme rukou a jdeme spát s vlhkou kšticí. Pozor ale! Tím si zaděláváme na spoustu problémů.

Kvasinky, lupy, bakterie

Během noci vlhká pokožka nedýchá a zapařuje se. Vytváříte si tím ideální prostředí pro vznik různých mikroorganismů, kvůli kterým se mohou například začít tvořit lupy. Můžete mít problém se svěděním nebo citlivostí vlasové pokožky nebo tím přispějete ke zvýšenému padání vlasů.

Váš polštář je rovněž ideálním útočištěm pro bakterie, protože pohlcuje pot z pokožky a kožní buňky. V kombinaci s vlhkem z vlasů se polštář stává domovem bakterií, které mohou způsobovat kožní onemocnění.

Bolest hlavy a lámání vlasů

Zvýšená lámavost přichází po delším období vlhkosti. Hlava zabořená v polštáři neposkytuje mnoho vzduchu, aby vlasy mohly přirozeně uschnout, naopak, pěkně je ve vlhku podusíte.

Je tedy vysoká pravděpodobnost, že vlasy se vám budou hodně lámat. Bolí vás často hlava? Stejně jako moc utažený culík i mokrá, přeležená kštice může způsobit, že vás bude bolet hlava.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden