Můj kousek štěstí

Proč je sůl nad zlato?

Je to nejdůležitější složka v kuchyni. Pro naše předky to byl ale také velký pomocník v domácnosti. Vyžene nevítané drobné vetřelce, a zároveň zmírní vlhkost bytu.

Využití soli bylo u našich prababiček opravdu široké, svou roli ve známé pohádce si tato běžná součást každé domácnosti opravdu zaslouží.Sůl dokáže perfektně vyčistit stříbro, měď nebo bronz. Směs soli a jablečného octa vyřeší zašlou barvu na těchto předmětech. Sůl poslouží skvěle jako čistič oken, a to ať už doma nebo v autě. Smíchejte dvě polévkové lžíce soli s vlažnou vodou, okna s touto směsí vyčistěte a odstraňte veškeré skvrny.Dostanou přirozený vzhled. Dokonale tak vyčistíte také umyvadlo a dřez. A navíc tak přispějete ke snížení zápachu z odpadu.

Pomůže omladit

Sůl lze použít také v kosmetice, dokážete jí omladit pleť a pokožku obecně.V soli se můžete koupat, stačí, když ji přidáte do vany spolu s olivovým olejem a levandulí. Anebo se touto směsí potírejte. Vaše pokožka vám poděkuje. Sůl vrátí barvu vašim záclonám a kobercům. Naneste ji na tyto dekorační prvky opět v kombinaci s vodou.Je velkým pomocníkem také v celé řadě zdravotních problémů. Máte vředy v ústech? Bolí vás zuby? Sůl s teplou vodou zase pomůže. Stačí si s ní vypláchnout ústa. Potřebujete vybělit zuby? Zkombinujte sůl s jedlou sodou.
Sůl je zkrátka univerzální pomocník.

Sypejte ji do rohů

Je perfektním pomocníkem k odstranění nežádoucího hmyzu, jako jsou mravenci, šváby, rybenky. Zejména mravenci se do domácností dostávají velmi snadno – přes okna a dveře.Zbavíte se jich tak, že rozsypete sůl na místa, kde jste objevili shluk těchto vetřelců. Kromě toho, že se zbavíte nežádoucích domácích hostů, stáhnete zároveň ze svého bytu vlhkost. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou.Sůl si získala takový věhlas v životě našich předků, že ji někteří lidé dodnes užívají a doporučují proti duchům. Sypou sůl do rohů pokojů a věří, že se tak astrálních bytostí zbaví. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden