Můj kousek štěstí

Proč ji nechtěli přijmout do rodiny?

Obavy nebyly na místě

Hvězda dvou seriálů Martina Preissová (45), Slunečné a Anatomie života se v poslední době sluní v přízni štěstěny, ale zažila i horší časy, mnohem horší. 

Když po absolvování brněnské JAMU zakotvila v Národním divadle, seznámila se tam s novými kolegy, mimo jiné s Martinem Preissem (48).

Muselo to bolet

Ve hře Rodinné sídlo spolu hráli milence a byli tak přesvědčiví, až se to zdálo podezřelé. „Máme mezi sebou kolegiální, přátelský vztah,“ odsekával zvědavcům Preiss. „Kdyby byla Martina kluk, asi by se mnou chodila na pivo, tak jako chodím s kamarády.“

Těžko říct, zda mu toto prohlášení lidé baštili. Pravda beztak vyšla najevo, což je ostatně jejím nemilosrdným zvykem. Martina a Martin nedokázali vášnivou lásku tutlat donekonečna. Mělo to malý háček: ona byla vdaná, on ženatý.

„Bylo náročné zachovat se tak, aby to nikoho nebolelo, protože to bolelo všechny,“ říká Martina. Aby mohli vtisknout lásce oficiální punc, museli oba udělat drobnost: rozmetat stávající manželství a na těchto troskách vystavět svoje štěstí.

Rozvádějící se nevěsta se nelíbila staromódním rodičům Martina Preisse, to znamená hercům Janě (73) a Viktorovi (74). „Tam to bylo dlouho neprůstřelné,“ vzpomíná syn. „Naši ji nechtěli. Mysleli si, že mě zardousí, nebo něco takového.“ Krásná Martina skutečně připomínala spíš dravou šelmu než vílu, kterou by si pro syna nejspíš představovali rodiče.

Ohnivá a silná

„Asi jsem nebyla standardní žena, jakou by si vedle Martina představovali. Jsem trošku víc spontánní, víc otevřená,“ připouští Martina. Jeho rodiče nakonec došli k závěru, že Martina, ač působí poněkud ohnivě, je ve skutečnosti poklad se smyslem pro rodinný život.

V roce 2009 se Martina a Martin vzali, narodili se Matouš (12) a Šimon (9). Jana a Viktor teď už nedají na svou snachu dopustit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden