Proč jíst kvasnice?

Myslíte si, že jsou jen na pečení? Omyl, kvasnice si zaslouží víc než jen skončit v buchtách. Jsou totiž plné zdraví prospěšných látek.

Zatočí s únavou

Nedostatek vitaminu B může způsobit nespavost, zvýšený výskyt aftů, a především se projeví únavou. S takovými potížemi vám může pomoct právě obyčejné droždí. Vědci také zjistili, že jsou kvasnice bohaté na aminokyseliny, minerály, vitaminy a enzymy, tedy na látky, které nepřijímáme z potravy v dostatečném množství.

Pro krásu i lepší náladu

Droždí obsahuje mnoho potřebných vitaminů. Jde např. o vitamin B1, známý jako thiamin, jenž je nepostradatelný pro vaše srdce i nervy. Dále B2 neboli riboflavin a vitamin B3, které jsou důležité pro kvalitu pokožky. To je i důvod, proč se droždí využívá ke kosmetickým účelům, zejména jako maska na obličej. Vyzkoušejte to!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden