Moje šťastná hvězda

Proč má Jiřina Bohdalová smůlu na chlapy?

Opravdu s Brzobohatým nemluvili 30 let?

Diváci jí leží u nohou, má spoustu přátel, ovšem muži v jejím životě zaujali jen pramálo místa. Proč zrovna tohle JIŘINĚ BOHDALOVÉ (85) nevyšlo? A který muž jí v životě vůbec nejvíc ublížil?

Má pověst nesmlouvavé ženy, která nejde pro ostré slovo daleko. Vedle tak silné dámy pak může vydržet málokterý muž. I RADEK BRZOBOHATÝ (†79), který byl stejnou hvězdou, s oblíbenou „Bohdalkou“ po boku nakonec nezestárl. Leckdo si myslí, že je to i temperamentem herečky, a přičítají tomu i domněnku, že ti dva se spolu nebavili celých 30 let. Jenže vše bylo úplně jinak! Odhalujeme exkluzivní informace.

První omyl

Jiřina Bohdalová se nenarodila se stříbrnou lžičku v puse, jak se říká o hýčkaných dětech. I když se před kamerou ještě jako malá holčička objevila už v prvorepublikových filmech, nebyla to výsada slibující zbohatnutí.

Její tatínek byl truhlář, matka služebná. Cílevědomá Jiřina měla jediný sen. Být herečkou. A i když jí zkoušky na DAMU dvakrát nevyšly a ona šla učit, nevzdala to. Na muže a hlavně nezávazné románky neměla ani pomyšlení.

Jeden se ale přece jen našel. Student ČVUT BŘETISLAV STAŠ, který se stal nejen jejím mužem, ale i otcem jejího jediného dítěte, dcery SIMONY STAŠOVÉ (61). Ačkoli spolu má dvojice dodnes pěkný vztah, tehdy ho nedokázali udržet ve svazku manželském a brzy se rozvedli.

Sázka na špatného muže

Po rozchodu to herečka neměla jednoduché. Starala se nejen o malou Simonku, ale živila celou rodinu, protože její tatínek byl zavřený. Pomyšlení na nějaké románky tak nebylo na pořadu dne.

Až se jednou objevil urostlý a mužný chlapák. Radek Brzobohatý. Idol žen včetně svých kolegyň. Byla to láska vášnivá a divoká jak v pozitivním, tak i v negativnějším smyslu slova. Jejich povahy na sebe často narážely, i když to zase nebylo tak horké jako ve filmu Ucho, po jehož natáčení se v roce 1969 vzali. Vztah trval dlouhých 12 let, než se objevila jiná temperamentní žena. Slovenská herečka HANA GREGOROVÁ (64).

Nevěra vše zkazila

Bohdalová kdysi vysekla poklonu Brzobohatému, svému bývalému choti, jako nikomu. „Když jsme byli spolu, byla jsem ráda, že nás spolu obsazovali, protože on byl dobrý hráč a ještě navrch pěknej chlap. Tak proč ne? Když jsem se měla zamilovat v té době, tak do koho jiného?“ dala jasně najevo, že byl osudovou láskou jejího života. V roce 1982 ale byl všemu konec a nebylo by divu, že po krachu způsobeném nevěrou by Bohdalová na Brzobohatého zanevřela navždy. Zřejmě byl její velkou láskou, že mu po nějaké době dokázala odpustit. Ale bylo to opravdu až po 30 letech, kdy opět stanuli před kamerou ve snímku Vrásky z lásky?

Odhalila pravdu

Herečka prozradila, že není pravda, že by se těch 30 let nenáviděli. Jejím slovům ale bylo věnováno málo pozornosti, takže si historka o nevraživosti žije dál.

Setkání dvojice před kamerou má v sobě ale i jinou hořkou skutečnost. Snímek, který měl premiéru v dubnu roku 2012, byl jedním z posledních, které Brzobohatý natočil. Bylo to pět měsíců před jeho smrtí.

Na jeho pohřbu bylo na tváři Bohdalové vidět, jak moc ji jeho odchod zasáhl. Nikdy ho ze svého srdce tak úplně nevytěsnila. Našlo se tam ale možná ještě místo pro jiného. V posledních letech se po jejím boku objevuje fešák LUBOMÍR FOCKO (62).

Jiřina, která je na své soukromí citlivá, nechce o svém vztahu nijak mluvit, ovšem jiskřičky v jejích očích lecco napovídají. Snad nakonec našla parťáka, který jí je oporou nejen na společenských akcích, ale i v životě.

Muži jejího života? Vnuk Vojta (zcela vlevo) a Lubomír Focko (zcela vpravo).

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden