Můj kousek štěstí

Proč mi neřekl o svém synovi?

Po letech jsem se konečně znovu zamilovala. Jaké však bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že mě o sobě můj nový objev neřekl vůbec všechno co měl.

Byla jsem roky rozvedená. Z manželství, které trvalo přes dvacet let zůstaly jen trosky a šrámy na duši a jedinou devizou, kterou jsme se já i bývalý manžel mohli chlubit, byla naše skvělá dcera. Jako jediné z naší rodiny se jí podařilo zdárně dokončit vysokou školu, při studiu se seznámila se svým současným přítelem a společně se odstěhovali do garsonky. Měla jsem radost, že je aspoň ona šťastná. Snad proto, že jsem jí její štěstí opravdu přála, usmálo se zanedlouho i na mě. Při cestě do práce jsem jednou v zimě uklouzla na náledí a muž, který šel právě okolo, mi ochotně pomohl dostat se zase na nohy. Slovo dalo slovo, já ho pozvala na kávu a za týden už byl Milan u mě doma. Zjistili jsme, že máme hodně podobné zájmy. Dokázali jsme si dlouhé hodiny povídat o historii, snili jsme o cestách do dob minulých a doufali, že se třeba někdy společně podíváme do dalekého Egypta, který nás oba fascinoval.

Měli jsme toho tolik společného

Povídali jsme si samozřejmě i o našich obyčejných životech. Milan byl taky rozvedený. O své ženě však nemluvil a já z něj nechtěla nic páčit. Zřejmě se nerozešli v dobrém, říkala jsem si. Tak jsem mu raději vyprávěla o své šikovné dceři Janě a on byl skvělým posluchačem. Scházeli jsme se několik měsíců a když se udělalo konečně hezky, naše výletové vize se konečně mohly stát skutečností. Když jsme se jednoho dne procházeli v okolí hostivařské přehrady, jel proti nám nejednou mladý klučina na kole. „ Ahoj tati,“ křičel už z dálky směrem k nám a já se otáčela, na koho že volá. Za námi ale nikdo nestál. Milan má syna a neřekl mi o tom? Proč? Projelo mi náhle hlavou. Milan mladší sesedl z kola a Milan starší nás představil. Nedokázala jsem skrýt překvapení a zármutek zároveň. „ Víš, nechtěl jsem ti to říkat, dokud nebude nic jisté,“ vysvětloval mi pak doma. Jeho syn by prý hned vše vyžvanil bývalé ženě, která má vážné psychické problémy, a její stav by se tak mohl opět zhoršit. Milan měl pravdu. Nejdřív jsem tomu nechtěla věřit a cítila jsem se jeho zamlčováním syna strašně dotčená, když jsem ale měla tu čest poznat jeho bývalou ženu, musela jsem mu dát za pravdu. Milan si s ní asi skutečně prošel peklem a proto byl v dalším vztahu hodně opatrný. Nedělal to kvůli sobě ani kvůli mně, ale kvůli svému synovi a nemocné bývalé ženě. Uvědomila jsem si, že je to skvělý chlap a nakonec jsem mu přece jen odpustila. A jsme spolu už přes tři roky.

Věra H. (62), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden