Moje šťastná hvězda

Proč musel Preiss odejít z divadla?

Známe jeho tajemství!

 «Kdo z nás by si nepamatoval herce VIKTORA PREISSE (69) v roli hokejisty Přemysla Rezka v Dietlově Nemocnici na kraji města. Ten mladík plný elánu je ale pryč a jeho představitel je natolik unavený, že prý končí s hraním.

Vyjmenovávat všechny jeho divadelní, filmové, televizní, rozhlasové a dabingové role by bylo pravděpodobně hodně dlouhým nošením dříví do lesa. Pro každého z nás byl v některé z nich nezapomenutelný. Pro herce to byla léta dřiny, nedostatku soukromí a volného času pro sebe samého i rodinu. Viktoru Preissovi je šedesát devět let a není proto divu, že se rozhodl jít na odpočinek. „Každý máme určitou psychickou a fyzickou kapacitu, a tedy i hranici unavitelnosti, svoji míru soudnosti a odpovědnosti,“ komentuje herec své rozhodnutí. „Budu nadále emeritním členem souboru vinohradského divadla,“ dodává.

Odejít do důchodu má chlap nárok

A před sedmdesátkou. To je názor TOMÁŠE TÖPFERA (65), ředitele Divadla na Vinohradech, před kterým teď stojí úkol personálně vyřešit odchod Viktora Preisse. „Jsme ve věku, kdy člověk začne vážně a bez pózy uvažovat, kdy je čas odejít. Mnozí takový okamžik pro pásnou. Viktor se jej pokouší zachytit ve správný čas. A pro každého je to vždy navýsost osobní rozhodnutí.
To ale přece ještě neznamená konec světa a konec hraní a herectví. Jenom ten pocit povinnosti a odpovědnosti se změní na osvobozující stav nezávislosti a dobrovolného rozhodování“, okomentoval Töpfer Preissův důchod. „Chci si odpočinout, více se věnovat rodině, číst knihy, chodit do přírody, cestovat. Těším se na to,“ vidí budoucnost herec, který v březnu oslavil 69. narozeniny. „Neříkám, že si ještě v divadle někdy nezahraju, stejně tak v televizi nebo ve filmu.

Odchází kvůli synovi?

Vše bude záležet na nabídkách,“ dodal. Oficiální ukončení práce v divadle plánuje Viktor Preiss na konec letošní divadelní sezony. V Divadle na Vinohradech se šušká, že za hercovým odchodem do penze mohou být i jeho zdravotní problémy, prodělal těžký zápal plic, a starost o syna MARTINA (43).

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden