Můj čas na kafíčko

Proč muže hádky tak moc ohrožují?

Když vás naštve, také si to s ním potřebujete vyříkat? Jenže hádky, které občas vedou i ke slastnému usmiřování, vašeho drahouška ohrožují na životě.

Důvody, proč se partneři hádají, nejdou snad ani spočítat. Peníze, volný čas, děti, péče o domácnost... Nejrizikovější den je, podle psychologů, čtvrtek a konkrétně čas okolo osmé večer. Právě v tuto dobu si páry vjíždějí do vlasů víc než normálně.

Víte ale, komu hádky ubližují víc? Mužům! Lékaři zjistili, že když se chlap rozčílí, má bolest na hrudi, buší mu srdce, tlak mu stoupá, tep se zrychluje. Jenže srdce není to jediné, co ohrožuje zdraví mužů.

Staré dobré počítání

Muži při hádce mění i svalové napětí a cítí i bolesti zad. Během hádek tělo tuhne, a to zejména v oblasti krku a ramen. Tím se časem zhoršují i bolesti v těchto oblastech. Jak tomu předejít? Něco by tu bylo. Ale máte na to nervy? Nejlepší je zachovat si při výměně názorů chladnou hlavu.

V žádném případě však, třeba v zájmu zachování dobrého fyzického stavu vašeho milého, nemlčte a souhlasně neklopte hlavu. To také není dobře a pro změnu by to udělalo takřečenou paseku zase ve vašem těle.

Dva vítězové i poražení

Podle psychologů a vztahových koučů jsou hádky nedílnou součástí každého partnerství. Spory mezi milenci jsou naprosto normální. „Jen musí být konstruktivní a věcné.

Když si to mezi sebou s partnerem vyříkáte tak, že oba z hádky odejdete spokojení, je to jedině dobře. Dokonce vás to může i sblížit. Je dokázáno, že manželé, kteří v sobě potlačují hněv, zemřou dřív než ti, kteří se pravidelně hádají a své emoce ventilují.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden