Můj čas na kafíčko

Proč neprojevuje lásku dětem?

Herečku Janu Preissovou (73) si pamatujeme jako starostlivou maminku z filmů Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

Postavu milující matky ztvárnila tak přesvědčivě, až by jeden očekával, že je takovou matkou i vlastním synům Martinovi (48) a Janovi (43), ale skutečnost je prý úplně jiná. Podle dostupných informací se nechová jinak ani k vnoučatům. „Já jsem si se syny ani s vnoučaty nehrála, nejsem schopná něco předstírat,“ šokovala.

Martin Preiss (48) se ženou Martinou Preissovou.

Jak to vypadá, kluci si zřejmě mnoho radosti v dětství neužili. Preissová uznává zcela jiné hodnoty. „Zaopatřila jsem je, položila bych za ně život,“ pokračovala ve výpovědi s tím, že veškerá další péče o potomky tímto hasne. Nabízí se otázka, jestli nedostatek mateřské lásky nezapříčinil to, že Martin většinu života bojuje s depresemi a závislostí na alkoholu.

Táta suploval mámu

Herec Martin Preiss (48) v minulosti přiznal, že jeho rodiče k němu byli tvrdí. Snažil se sice dostát jejich požadavkům, ale i tak se pořád cítil nedoceněný a odstrčený. Za to patrně může hlavně přístup matky.

Přece jen v době, kdy hoch vyrůstal, byla herečka na vrcholu kariéry a na syna jí nejspíš mnoho času nezbývalo. Přestože se otec Viktor Preiss (74) snažil Martinovi vše vynahradit, lásku a péči matky jen těžko někdo dokáže suplovat.

Důvod odmítání rolí?

Dnes můžeme Preissovou na televizních obrazovkách vídat zřídka, jen těžko se dá přesvědčit, aby nějakou roli vzala. O tom by mohlo vyprávět mnoho režisérů, kteří ji lákají do filmů a seriálů. Pravdou je, že občas ji nějaký scénář nadchne natolik, že na nabídku kývne.

Například režisér a scenárista Karel Smyczek (71) ji oslovil s tak sympatickou rolí, že s prací souhlasila a ztvárnila profesorku na střední škole v seriálu Dobrá čtvrť. Herečka je k sobě velmi kritická a tvrdí, že její obličej už není ke koukání. Mnohem lépe se cítí na jevišti, kde se i ve svém věku dokáže pořádně rozparádit a užít si to.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden