Moje šťastná hvězda

Proč pít ráno vodu s citronem?

Důvodů je hned několik. Prospívá vaší vnější kráse a také pevnému zdraví! Nastartuje nejen váš metabolismus, díky čemuž shodíte přebytečná kila, ale celý den budete odpočatější a výkonnější.

Nebudete mít hlad

Vypijte sklenici obyčejné vody s citronem a uvidíte, že vás hlad ihned přejde. Speciální pektinová vlákna, která citron obsahuje, vás donutí myslet si, že jste najedená. Navíc pití vody s citronem ráno a nalačno způsobí to, že nastartuje váš metabolismus a vy tak budete spalovat kalorie mnohem rychleji, než když si dáte nejdříve ranní kávu.

Chrání před chřipkou

Citron obsahuje důležitý vitamin C. Ten snižuje riziko, že onemocníte chřipkou nebo jen obyčejnou rýmou či kašlem. Je však zapotřebí citron, popřípadě vodu s citronem, konzumovat pravidelně, nejlépe ráno a večer.Buďte opatrní ale i v opačném případě, ať vás z nadbytku nebolí překyselený žaludek nebo nevzniknou afty či opary.

Dobré proti pálení žáhy

Díky kyselině citronové a askorbové bude vaše tělo v rovnováze. Trápí vás často pálení žáhy? S citronem tomu předejdete.

Pročistí vám tělo

Čím více vody vyloučíte, tím lépe. A citron vám to umožní! Všechny nežádoucí látky odplaví z těla ven a vy budete nastartovaná na jaro.

Snižuje tlak i bolest

Když hned po ránu vypijete vlažnou vodu s citronem, budete mít po celý den nižší tlak. Navíc snižuje úzkosti nebo deprese. Citron také pomáhá při bolestech zubů – zmírňuje ji. Navíc funguje i jako prevence proti parodontóze.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden