Můj čas na kafíčko

Proč se Havlová pořád utápí ve smutku?

Nikdo nedokáže pochopit, že se i téměř pět let po smrti svého manžela Václava Havla (+75) nedokáže radovat ze života a oprostit se od myšlenek na něj.

Dagmar Havlová (63) se stále utápí v žalu a to dokonce tak, že od jeho smrti některé věci vůbec neprala a dodnes je nosí při sobě, aby si svého milovaného manžela mohla kdykoliv během dne připomenout! „Dneska jsem si vzala Vaškovu šálu.

Když jsem ho sem přivezla poté, co jsme spolu strávili noc na Hrádečku, tak jsem si ji vzala k jeho krku. Od té doby mám pocit ochrany,“ pochvaluje si Havlová. Ale je její chování normální? Podle většiny psychiatrů rozhodně ne! Lidé, kteří si potřebují neustále oživovat vzpomínky, vybočují z běžného chování! Co vede Havlovou k tomu, aby se pořád utápěla ve smutku? Proč nezačne žít nový život? „Kupodivu, myslela jsem si, že to bude lepší.

Je to možná tím podzimem… Je to takový čas sebrání, působí na emoce, city a tak,“ přiznala bývalá první dáma. Všichni její příbuzní a přátelé se pořád bojí, aby se jednoho dne ve smutku neutopila docela.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden