Moje sladké tajemství

Proč se vám stále mastí vlasy?

Vyzkoušela jste už téměř cokoli od šamponů přes speciální kondicionéry až po drahé masky, ale stále se vám vlasy nepěkně mastí, jako kdybyste celý den strávila u plotny vystavená výparům z přepáleného oleje? Možná si je špatně myjete a fénujete.

Zkuste převařenou vodu Máte ráda teplou sprchu? Pro vaši pokožku je to možná balzám na nervy, ale vašim vlasům příliš horká nebo naopak studená voda moc neprospívá. Jakmile na ně nanesete všechny přípravky, měla byste je vystavovat pouze příjemně vlažných teplotám.

Zkuste to tentokrát jinak a místo obyčejné vody z kohoutku si polijte vlasy převařenou vychladlou vodou z rychlovarné konvice. Vaše hříva by měla být na první pohled vzdušnější a jemnější na dotyk. Druhou otázkou je, jak si vlasy šetrně vyfénovat.

Jak vlasy fénovat? Liší se to názor od názoru. Některý odborník tvrdí, že vlasy by se po mytí měly nechat uschnout samovolně, jiní jsou zase zastánci toho, že je potřeba je důkladně vyfénovat, aby se u hlavy nezapařily.

Proto zkuste kompromis a vysušte je ručníkem. Sušte je v předklonu a snažte se z nich vymačkat co nejvíce vody. Nikdy je netřete, protože čím více mechanického pohybu, tím hůře. V žádném případě je nekartáčujte, dokud nebudou suché.

Můžete na ně nanést vyživující olej, a teprve pak dosušit opatrně fénem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden