Můj kousek štěstí komerční sdělení

Proč se zajímat o trendy? Myšlenky na budoucnost pomáhají v hlavě potlačit koronavirovou současnost

Možná jste se nikdy nevěnovali módě v oblasti oblečení a ani doplňků do bytu, už vůbec jste nikdy nezkoumali trendy v jídle nebo v účesech. Ale nastal čas, kdy zájem o budoucí trendy dokáže pomoci nemyslet na nepříjemnou současnost. Pokud jste pro svou ochranu a nastavení bezpečí v oblasti covid-19 už udělali vše, setrvejte v získaných návycích, ale dovolte si pouštět své myšlenky na výlety do budoucích a snad i lepších časů. Nahlédněme, co bude trendy po celý rok 2021 - a doufejme, že v létě už bude líp.

Rok 2021 půjde v rytmu vytrvalosti a naděje


Trendem pro letošní rok jsou kombinace šedé a žluté barvy, neboli vytrvalosti a naděje. Správně hádáte, že šedá barva symbolizuje vytrvalost, a žlutá naději. Tato kombinace byla vybrána záměrně (společností Pantone, která udává trendy v barvách), stejně jako všechny ostatní barvy v předešlých letech. Letošní rok je však výjimkou: symbolem a trendem celého roku jsou hned dvě barvy najednou.

Šedé se rozhodně nebojte ani v oblékání a ani v interiéru, pokud ji oživíte již zmíněnou žlutou. Dodejme ještě, že šedá je barvou univerzální, kterou psychologové vnímají jako symbol neutrality, síly, statečnosti nebo vytrvalosti, tedy jako přesné opaky strachu ze života, nejistoty a smutku, které nás teď všude doprovázejí.

Podmínkou dobrého použití je však kombinace šedé s jasnou barvou. A právě žlutá je pro letošek tím nejlepším kandidátem, neboť je to čistá naděje, energie, ale také nespoutaný element, který je potřeba zkrotit trochou vytrvalé síly v podobě šedé.

Kombinace šedé a žluté pro bydlení


Jestliže si chcete doma vytvořit kombinaci naděje a síly, jistě to bude krok správným směrem právě pro psychickou sílu v boji s epidemií. Šedou barvu doporučují interiéroví architekti spíše na podlahu, na stěny nebo na nábytek, žlutou použijte na stěny spíše jen v malých bytech, ale zejména jako dekorační doplněk.

Když si prohlédnete běžné i slevové nabídky obchodů s nábytkem, ať už je to Ikea, Kika, XXX Lutz nebo Sconto, všimněte si, že velká část sestav do ložnice, obýváku nebo třeba jídelny je nakombinována právě šedou a žlutou.

Jistě na vás už jen z obrázku vystřelí spousta energie a dobré nálady z této barevné kombinace! Tak proč si ji nedopřát doma, i když třeba jen v podobě šedých a žlutých povlaků na polštáře! Samozřejmě, že není nutné hned celý byt předělávat – stačí jen doplnit pár drobností v šedé a žluté kombinaci!

Do ulic nebo na online schůzku? Zkuste jít v šedé a žluté!


Móda pro rok 2021 stále ještě počítá spíše s home office, a tak jsou trendem zejména pohodlné a kvalitní oversized tepláky, trika a mikiny, ve kterých se budete cítit skvěle, ale stále ještě budou snesitelné i pro online komunikaci s kolegy.

Japonští návrháři dokonce přišli s velmi pohodlným a hlavně nemačkavým pyžamem (v češtině označovaným jako pyžamoblek), které je stylizováno do podoby kalhot a saka. Až po něm budete pokukovat, nezapomeňte na symbolické barvy roku 2021! Dodají naději i sílu nejen vám, nýbrž každému, kdo vás v nich, byť jen přes monitor, uvidí!

Letošní trendy mají velké poslání


Rozhodně bychom na trendy neměli zanevřít. Právě z roku 2021, který se ještě ponese ve stínu pandemie, nám mohou pomoci se dostat bez ztráty síly i naděje přesně tak, jak byly navrženy a zamýšleny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden