Můj čas na kafíčko

Proč se ženy smějí jiným vtipům než chlapi?

Humor je koření života a vtipný muž dokáže okouzlit každou ženu. Přesto mají muži a ženy nejen jinou logiku, ale i jiný smysl pro humor. Jak je to možné?

Když chlap vypráví vtip, překvapená žena často nechápe, co je třeba na dávných historkách z vojny tak veselého a k popukání zábavného. Proč to tak je?

Tím se zabývali vědci v nedávné zajímavé psychologické studii. Vyzvali skupinu šedesáti mužů a žen, aby nějak vtipně doplnili prázdné bubliny připraveného komiksu.

Pak vybrali dalších šedesát mužů a žen, aby vtipné komentáře hodnotili. Ukázalo se, že to, co bylo na celém výzkumu nejvíc úsměvné, byly samotné výsledky. I když, v rámci studie, muži ohodnotili mužské komentáře jako vtipnější, vzápětí přiznali, že za to mohla jejich vzájemná podpora.

Typicky mužské historky

Nejvíc vtipné se jim zdály komentáře mužských autorů, protože stejný styl vtipkování sami používají také. Zato ženy často nechápaly, čemu se na tom vlastně mají smát.

Z výsledků vyplynulo, že ženám nejvíc imponuje, když si muži dokážou udělat legraci sami ze sebe. Muži, kteří chtějí svými vtípky zaujmout ve společnosti nějakou ženu, chtějí ve skutečnosti udělat dojem hlavně na své kamarády.

Smysl pro humor znamená inteligenci

Tak jako každý národ či kultura považuje za legrační něco jiného, tak i styl humoru se liší u žen a mužů. Proto se stává, že si s vaší druhou polovičkou často kvůli jeho podivným vtipům přestáváte rozumět, přesto je smysl pro humor nezbytným a žádoucím kořením lidských vztahů.

Dokonce výrazně posiluje pouto mezi partnery a podporuje sexuální přitažlivost. Smysl pro humor je i spolehlivým ukazatelem inteligence, kreativity a vyrovnaného duševního zdraví. Smích je pro vztah jednou z nejdůležitějších věcí, a hlavně: Úžasně prodlužuje zdraví!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden