Moje šťastná hvězda

Proč si začínají lézt manželé na nervy?

Jejich pracovní nasazení polevilo a oni si tak mohou jeden druhého více užívat. Ze začátku se to herci Viktoru Preissovi (72), který se naposledy objevil například v pohádce Hodinářův učeň, a jeho ženě Janě Preissové (71) zdálo naprosto dokonalé, ale postupem času už mají zřejmě jeden druhého plné zuby.

Nejsou zvyklí na to, být celé dny spolu. Většinu svého života trávili oba v práci, protože museli pracovat na svých vlastních hereckých projektech. Avšak teď už se pro ně nějaká ta role najde jen zřídka, a většinu času spolu tedy tráví doma.

V minulosti se vídali především večer, když už měli oba ulehnout do postele a sbírat síly na další pracovní den. Teď jsou prý rádi, když jde jeden z nich na nákup a mají od sebe alespoň na chvíli klid.

Nemají si co říct?

Zpočátku byli nadšení, že si užijí volna a konečně budou mít čas sami na sebe.Ale v současnosti už si snad nemají ani co říct. Tráví spolu doma téměř každou volnou chvíli a tím pádem nemá jeden druhému ani co vyprávět. Když byli pracovně vytížení, neměli čas ani na své syny Martina (46) a Jana (42), kteří už mají v současnosti manželky i děti.

Synové už si na pracovní vytíženost svých rodičů také přivykli, proto jsou zvyklí je neobtěžovat a snaží se řešit především svůj život. Janu a Viktora to začíná čím dál tím víc mrzet, protože návštěva synů i s rodinami by jim udělala obrovskou radost. Přece jen jsou neustále jenom spolu, a tak by rádi uvítali nějakou společnost. Teď jsou ale naopak vytížení jejich synové, a jelikož musí živit své rodiny, na návštěvy nemají příliš času.

Každý musí mít to své

Manželé spolu za chvíli snad ani nevydrží v jedné místnosti, vzhledem k tomu, jak si lezou na nervy.Proto chtějí svou manželskou krizi nějakým způsobem vyřešit. Vyhovovalo jim, když měl každý svou práci a své záliby, poskytovalo jim to pak alespoň nějaká témata ke konverzaci a navzájem si jeden druhého více vážili.

Plán je tedy očividně jasný. Jana měla navrhnout, že si jak ona, tak i Viktor, najdou nějaký ten koníček, který je bude bavit. Může to být nějaká výtvarná aktivita nebo se třeba mohou začít učit nový jazyk.

Podle Preissové je možností spousta, tak proč jich tedy nevyužít? Viktorovi se nápad celkem líbil a je ochotný to zkusit. Otázka je, jestli tento kompromis bude fungovat. Nebo si zvyknou na to, být zas jeden bez druhého, a úplně se odcizí? I toto riziko tu je, ale manželé jsou zřejmě ochotni zkusit všechno.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden