Můj čas na kafíčko

Proč silné ženy zachraňují slabochy?

Silné ženy si volí náročné výzvy a zachraňují slabé muže. Jenže to nemůže vyjít!

Ženy, které mají vnitřní sílu, k sobě stále dokola přitahují komplikované vztahy s podivnými muži. Přitahujete si také do života stále dokola určité typy mužů: slabochy, opilce, lháře, citové vyděrače nebo naprosté zoufalce? Jak to změnit?

Lidé bývají jiní, než jak na první pohled vypadají. To, jací jsou, vychází z toho, co už v životě překonali. Protože krása přitahuje oči, ale osobnost přitahuje duši. Když s vámi někdo zachází špatně, uvědomte si, že je asi něco špatného s ním.

Ne s vámi! Spokojení lidé přece nechodí po světě s tím, aby ničili druhé. Silní lidé si volí náročné překážky. Jsou jako magnet, který má tendenci přitáhnout haldu šrotu – protože hodně unese.

Nesnažte se udřít, ale chytře organizujte.

Sebevědomé ženy jsou magnet

Jsou oporou, o kterou by se každý chlap chtěl opřít. Proto bohužel přitahují slabé nebo citově zraněné muže, protože mají sílu je zvedat ze země. A tak jim osud rád posílá náročné výzvy.

Silné ženy neutíkají slabošsky ze vztahu, který funguje, a nerozbíjejí ho jen proto, že se objevil nový pan Úžasný. Vnitřně silné ženy umí nevídané. Být náručí, v níž chlap najde útěchu, ramenem k vyplakání, uchem k vyslechnutí i empatickou houbou, která vsákne jeho žal.

Potřebujete dávat, ale také dostávat

Proto vnitřně silné ženy tolik přitahují chlapi, kteří potřebují laskavost a soucit. Ženy to dělají rády, protože rády pečují. Ovšem do chvíle, než toho chlap začne zneužívat. Když to ženě dojde, tak z takového vztahu odchází.

Musí se to ale naučit, protože je rozdíl mezi tím něco vzdát po prvním nezdaru a mezi tím pochopit, že čeho je moc, toho je příliš. Abyste mohla druhému dávat city, lásku, péči a pozornost, musíte to samé také dostávat. Jinak se brzy dostaví pocit prázdnoty a vyhoření.

Když dáte vše, nic vám nezbude

Silné ženy mají v sobě dost síly ukončit vztah, ve kterém o svou vnitřní sílu přicházejí. Váží si mužů a chápou jejich slabosti, ale dokážou navíc vidět za roh.

Vědí, že když jim někdo bude sílu pouze odčerpávat, samy zeslábnou, a tomu, kdo z nich vše odčerpává, jednou už stejně nebudou mít co dát. Bohužel ani sobě. Proto se pak dokážou uzavřít do své vlastní ochranné bubliny. Jedině tak po setkání se zneužívajícím slabochem pak sama sebe uzdraví.

Dva pilíře jednoho mostu

Slabý člověk může vyrůst jedině vztahem se silným člověkem. Dokud si chlap nepřizná své slabiny a nezmění je, pak jsou jeho vztahy jako setkání dvou vetchých pilířů, které nikdy spolu nepostaví pořádný a trvalý most.

Jen slaboši neustále někoho z něčeho obviňují a mají sklon ukazovat na druhého: „To ty jsi ta slabá!“  Ve skutečnosti jsou ale slabí oni sami. A dokud to nepochopí, nemají šanci zesílit.

Pilíře jednoho mostu

Silná žena dokáže dlouho pomáhat muži, protože ví, čím prochází. Sama to zažila, neboť silným se nikdo nerodí, silným se stává, a to tím, že překonává svou slabost. Kdysi jste možná zažila stejné zranění jako muž, kterého chcete zachránit, proto mu rozumíte, a vlastně v něm tak trochu zachraňujete sama sebe.

Okamžik, kdy mu všechno dojde

Když chlap neumí ocenit a také vracet péči, podporu a lásku, silná žena s ním dlouho nezůstane a dříve či později od něj odejde.

Slaboch chvíli předstírá, že ho odchod ženy nemrzí, ale pak mu dojde strašlivá pravda: Neztrácí ten, kdo druhému dával vše, co měl, ale ten, kdo to nedokázal ocenit. V ten okamžik se slabý muž ponaučí, zmoudří a konečně také zesílí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden