Můj kousek štěstí

Proč spolu nemluví?

Manželství Jany Bouškové a Václava Vydry (63) už dávno nespojuje vášeň. Je to teď spíš ryze přátelský vztah. Herec o Janu kdysi hodně usiloval, ale dnes s ní sotva prohodí pár slov. 

Jeden by si myslel, že když musel Václav Vydra o svou ženu tolik bojovat, bude mu i po letech záležet na tom, aby byla šťastná a spokojená. Jenže tomu tak asi není a na vině jsou podle lidí z blízkosti páru jeho milovaní koně a časově náročná péče o ně. Jana Boušková navíc tuhle vášeň s manželem nesdílí. Před lety si způsobila pádem z koně těžký úraz a její vztah k těmto vznešeným tvorům značně ochladl. Koním se jeden čas začala údajně vyhýbat a bát se jich natolik, že se k nim i přes naléhání manžela nepřiblíží. Vydra, přesto, že se zpočátku snažil strach své ženy chápat, nad ním teď jen kroutí hlavou. A to zdaleka jediný problém, který partnery už léta rozděluje.

Řeči ho zatěžují

Proč dává Vydra koním přednost? Kromě jiného ho neotravují zbytečnými otázkami a řečmi. Vydra miluje klid a ticho, a proto tráví tolik času ve stájích.  „Já to mám genetické. Táta taky moc nemluvil, moc nechválil,“ vysvětluje herec. Když už náhodou na Vydru potřeba mluvení přijde, většinou ji vyčerpá během divadelních představení. Pokud ale v manželství vázne komunikace, dříve či později se většinou rozpadne. Nezáleží snad Vydrovi na manželce a jejich společném životě?

Na samotu!

Jestli se o někom dá s jistotou říct, že je to městský typ, pak je to právě Jana. Nebýt rozhodnutí Vydry, asi jen sotva by se kdy ocitla na samotě u lesa. Jenže herečka se před lety rozhodla následovat svého manžela na Slapy do lůna ryzí přírody. Ona sama neměla potřebu opouštět město, vždyť právě jeho ruch jí zcela vyhovoval. Nejspíš ale chtěla vyhovět manželovi a se stěhováním proto souhlasila. Všechno by údajně byla herečka schopná překousnout, až na jediné. Zprvu totiž zažívala nepříjemné pocity smutku a osamění. „Nemohla jsem si zvyknout na to ticho a tmu, ze které svítila jen okna domků v údolí,“ popisuje své útrapy Boušková s tím, že jí bylo najednou opravdu teskno. Je jasné, že když se Boušková s Vydrou zná od svých patnácti let, že si od sebe chtějí občas trochu odpočinout. Někdy je ale podle lidí z okolí té samoty a volnosti na herečku až příliš. Ve skutečnosti se totiž spíš s mužem nevidí.

  Každý zvlášť

Někdy se prý potkají doma v noci, někdy si spolu dají snídani a pak se zas celý den vůbec nepotkají. Každý má svou práci, své koníčky a své přátele. Vydra se navíc netají tím, že kdyby spolu s ženu byli častěji, mohlo by to s nimi doslova praštit.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden