Moje sladké tajemství

Proč stojí za to porozumět reiki?

Pokud se naladíte na energii reiki, budete moci pomáhat jak sobě, tak ostatním.

Možná už jste se s tímto pojmem setkali, jen přesně nevíte, co znamená. Jde o univerzální léčivou energii, jíž jsme obklopeni a kteoru můžeme používat pro sebe i pro pomoc druhým. Poradíme vám, jak na to.

Využíval ji pravděpodobně už Buddha i Ježíš. Některé prameny uvádějí, že s ní pracovali i kněží v Egyptě. Tato životodárná energie, která přichází z vesmíru, nám může pomoci vyrovnat se s fyzickými i psychickými problémy a dojít k pochopení smyslu našeho života.

Uvolňuje zejména duševní blokády, které bývají častou příčinou různých nemocí. Také zbavuje tělo škodlivin a harmonizuje energetické proudy v těle. Už po I. stupni se dokážete otevřít svými energetickými drahami této energii a můžete se přesvědčit, jaké účinky na váš organismus ve skutečnosti má.

Jak to funguje?

K tomu, abyste mohli reiki využívat, potřebujete mistra reiki, který vás zasvětí a umožní vám, aby vámi tato životodárná energie mohla procházet.

K jejímu přenášení nejsou potřeba žádné speciální pomůcky ani mantry, přenáší se rukama. Princip spočívá v tom, že mistr reiki na vás položí jemně své ruce, čímž začne docházet k přenosu energie. Ta proudí vždy tam, kde je jí nejvíce potřeba.

Lze ji také posílat na libovolné vzdálenosti, do minuminulosti i budoucnosti. K samotnému přenosu se využívají různé pozice a sestavy, jež působí na organismus jako na celek. Co je důležité, při každé léčbě bychom měli o reiki požádat a poprosit, abychom mohli sloužit jako kanál pro její přenos.

Zkušební terapie

Nemáte-li odvahu přihlásit se hned na kurz, můžete nejprve vyzkoušet terapii. Probíhá v oblečení, takže se nemusíte bát, že byste se museli nějak odhalovat. Sednete si nebo položíte se v klidném prostředí, kde může mírně nahlas hrát hudba a mistr reiki vám začne přikládat lehce svoje dlaně na různé oblasti těla, a to po dobu dvou až pěti minut.

Může je také držet nad vaším tělem, aniž by se vás dotýkal. Během ošetření se nastartuje rychlý energetický proces, tělo se začne čistit a příjemně harmonizovat. To poznáte podle toho, že budete cítit velké teplo.

Na terapii se nemusíte nijak připravovat, dobré je být ale uvolněný, protože reiki proudí pouze v případě, že nejste zablokovaní a nijak ve stresu..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden