Můj kousek štěstí

Prohrála boj s rakovinou

Můj kousek štěstí

Na Sandy nelze zapomenout

Představitelka Sandy z muzikálu Pomáda Olivia Newton John (†73) vedla dlouholetý statečný boj se zákeřnou chorobou. Letos v srpnu jí podlehla.

Vyrůstala v Austrálii, ač se narodila v Anglii, kde se však rodina dlouho nezdržela. Dědeček z matčiny strany byl významný Němec Max Born (†87), nositel Nobelovy ceny za fyziku, otec působil v britské zpravodajské službě MI5 a podílel se na prolomení německého tajného kódu Enigma.

Olivia Newton John (†73) měla tudíž všechny k předpoklady, aby pracovala jako seriózní vědecká pracovnice. Zatímco tatínek učil na univerzitě v Melbourne, plavovlasá dcerka myslela jen na zpívání. Ve čtrnácti letech založila hudební skupinu a šikovné holky pronikly do televize i rádia.

Olivia vyhrála první cenu v pěvecké soutěži, pobyt ve Velké Británii. Dívka se však

Zbývá vám 81% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden