Můj kousek štěstí

Promluvila o ženatém milenci

Zdá se, že život Marie Rottrové (78) je obestřen mnoha tajemstvími. Postupně se daří některá rozluštit. Díky knize Miloše Zapletala (77) Za zády slavných se veřejnost dozvídá o řadu let utajovaném poměru zpěvačky s lídrem její kapely Richardem Kovalčíkem (†37). Jen málokdo tuší, že se kvůli milenci Rottrová rozvedla a doufala, že stejný krok učiní i on. To se však nestalo a Kovalčík dal přednost své manželce. Ta přitom o románku se zpěvačkou po celou dobu věděla. Jeho zrada zpěvačku hluboce zasáhla, mnohem více ji ale zničila jeho nečekaná smrt. Kolem roku 1975 prožili prý všichni kolem skupiny Flamingo velmi dramatické okamžiky. Tehdy totiž milenec Rottrové vážně onemocněl a následně zemřel. Podle Zapletala bylo Kovalčíkovým mnohaletým dilematem nemanželský vztah se slavnou zpěvačkou. Zatímco ona se kvůli němu rozvedla, on nikdy nenašel odvahu trvale odejít od své manželky. Šlo prý hlavně o děti. A tak žil Kovalčík střídavě u Rottrové a u své rodiny, kde na něho čekali dva synové. V okamžiku, kdy se milenec zpěvačky dozvěděl, že je velmi vážně nemocný, vrátil se k rodině domů, aby si děti pamatovaly, že tatínek zemřel doma. Až do poslední chvíle navštěvovala Rottrová střídavě se svou sokyní v lásce Kovalčíka v nemocnici.

Pyšná máma se svými syny.

Přišla smrt

Ačkoli se nikdy nijak nedomlouvaly, v nemocnici se nesetkaly. Smrt muzikanta, která přišla stejně náhle jako zákeřná choroba, srazila údajně zpěvačku na dno. Zapletal se přiznal, že Marii rozmluvil, aby chodila na pohřeb. Bál se totiž, že by se mohla stát středem vyčítavých pohledů a také že by se rodina s milovaným tatínkem a manželem nemohla v její přítomnosti důstojně rozloučit. Zpěvačka tak řekla poslední sbohem své lásce o samotě, v kostele při modlitbě.

Tajemství hitu

Na rozloučenou se svou životní láskou natočila Marie píseň To mám tak ráda, která se stala hitem. Ze své bolesti se pokusila vyzpívat, lehké to ale prý nebylo. Pouhý rok poté navíc přišla zpěvačka také o milovaného tatínka Vladimíra Rottera (†79). „Byla jsem na dně. Trpěla jsem hrůzou ze samoty a nebyla jsem schopná sama situaci překonat,“ uvedla Rottrová s tím, že jediné, po čem toužila, byl klid a bezpečí. Dnes už je se svým osudem prý srovnaná a snaží se na prožitou bolest nevzpomínat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden