Moje šťastná hvězda

Propadla Vilma Cibulková opět alkoholu?

Smutný příběh sexsymbolu

Patří mezi nejsmyslnější české herečky. Půvabu ale krásné VILMĚ CIBULKOVÉ (53) bohužel trochu ubral bouřlivý život. Zejména alkohol, s nímž několikrát svedla boj. Vždy vyhrála. Někteří se ale ptají, jestli dnes opět nečelí další náročné bitvě…

Po posledním rozchodu by se tomu nikdo nedivil. Když doslova vykopla MIROSLAVA ETZLERA (51) ze svého počernického domu, mnozí se obávali, že nevěra jejího muže s mladou herečkou RADKOU PAVLOVČINOVOU (27) s Vilmou zamává natolik, že bude hledat útěchu na dně sklenky něčeho ostřejšího. Vilma to zvládla. Proto je s podivem, že okolí herečky má o ni obavy teď, když by měla být šťastná.

Vztahy plné bouří

Sympatická herečka už nějaký ten pátek žije s hudebníkem ze slavného rodu PAVLEM JAKUBEM RYBOU (54). Dokonce o něm mluví jako o svém muži, čímž zavdává spekulace k tomu, že si ho i vzala. Klidný Ryba je oproti temperamentnímu Etzlerovi nebo MIROSLAVU MACHÁČKOVI (†68), s nimiž herečka prý prožila bouřlivá období plná alkoholu, ideální parťák pro jinak divokou Vilmu.
Je ale otázka, jestli právě on jí může stačit. Nuda ve vztahu snadno vyústí v nespokojenost a lidé, kteří měli dříve blízko k alkoholu, se o tuto berličku mohou opřít znovu.

Podezření kolegů

Cibulková je dnes spíš zaměstnána v divadle než v televizi, ve společnosti se také dvakrát neobjevuje. Není to ale tak dávno, co dělala modelku na jedné charitativní akci a při rozhovoru se jen culila, oči se jí leskly tak, až lze pochybovat, že to bylo radostí z pohledu na redaktora, který s ní dělal rozhovor. Jistého náznaku, že by se Vilma mohla vrátit k alkoholu, si všimli i někteří její mladší kolegové. „Někdy mám pocit, že je veselejší, tak trochu nepřítomná duchem a rozvláčně mluví. Ale nechci jí ublížit, možná to nic neznamená,“ našlapuje opatrně dívka, která se s Vilmou pracovně občas potkává. Domněnku ale vyvrací starší kolega Cibulkové, který svůdnou herečku zná déle. „Vilma byla vždycky taková rozevlátá umělkyně. Pamatujete si, jak pobíhala nahá ve filmu Pupendo? Ona by to dokázala i v civilu, takže by si ostatní mysleli, že skutečně požila,“ hájí svou kolegyni herec, který ale nechtěl být jmenován.

Co ji může zlomit?

Z jiných zdrojů se k nám ale doneslo, že herečka může prožívat stavy, které by ji ke sklence omamného moku mohly dohnat. Nemusíme brát v potaz, že je herečka. Jako žena, která vždy bývala vyhlášenou krasavicí, můžeme použít i označení „sexbomba“, se prý těžko vyrovnává s tím, že stárnutí se projevilo nejen na ní, ale i na míře nabízených rolí. Vzpomeňme právě na ono Pupendo, kde v plné parádě předvedla silikony. Implantáty si herečka po letech měla nechat vyndat a její jisté smyslné kouzlo trochu uvadlo. Její šlachovitá postava s mírně strhanými rysy v obličeji působí trochu „opotřebovaně“. A ostatně v jedné z posledních rolí se objevila nikoli jako smyslná žena, ale jako jakási bludička s dlouhými stříbrnými vlasy v podivné neforemné bílé košili. To má do role sexsymbolu daleko. Vrátí se k těmto postavám ještě?

Vztah ji jen ubíjel

Ač Vilma působí jako silná žena, která možná i ve vztahu podrží víc muže než on ji, zdání zřejmě klame. Právě ve vztahu s Macháčkem měla herečka najít cestu ke sklence omamného moku.
Bylo to krátce po škole, kdy potkala o více než 40 let staršího filmového matadora. Vzhlížela k němu, dělalo jí dobře, že mohla být s idolem žen, který ji toho mohl hodně naučit. Navíc byl i režisér, takže jí mohl v lecčem pomoct. Daň za zdánlivě idylický vztah ale byla velká. Macháček byl prý cholerik, což Vilmu ubíjelo. Když konečně sebrala odvahu a těsně před jeho smrtí na začátku 90. let od něj odešla, začala bojovat s dalším protivníkem. Alkoholem.

S Etzlerem to byla vášeň, která ji ale ubíjela.

Pila i s Etzlerem?

Závislost na alkoholu se začala zvyšovat. Herečka se dokonce měla pokusit o sebevraždu. Naštěstí si uvědomila, že takhle dál nelze pokračovat, proto nastoupila do léčebny, kde si pobyla několik měsíců. Dostala se z toho. Na pár let. V roce 1997 měla přijít krátká recidiva, i s tím se ale Vilma statečně poprala. Když se pár let poté dala dohromady s Miroslavem Etzlerem, který měl mít také problémy s alkoholismem, nebylo nic jednoduššího než spekulovat, že si ti dva opět užívají alkoholové dýchánky. Na pravdě se ale tato informace spíš nezakládá. Naopak. Oba herci spolu byli velmi šťastní a nebyl tak důvod tuto idylku ničit. Mirek se o to ale postaral.

Vzhlížel k ní, pak ji ponížil

Mirek básnil o Vilmě jako o úžasné ženě, která je spořádanou manželkou, fantastickou milenkou i parťákem do nepohody, jenž s ním leze po skalách. Společně začali jezdit s divadelním představením, takže jim to klapalo v soukromí i práci. Pak ale přišla podlá nevěra s Pavlovčinovou. I když později vyšlo najevo, že to nejspíš nebyl první románek mlsného kocoura Etzlera. Úlet s kolegyní ze seriálu Cesty domů ale znamenal konec vztahu Vilmy a Mirka, kdy herečka svému partnerovi jasně ukázala, kde jsou dveře od jejího domu.

Alkohol už nikdy?

Po bouřlivém rozchodu i nelehkém životním období ale Vilma po sklence nesáhla. Hodně jí pomohli přátelé, že neměla důvod propadnout alkoholismu. Proto by bylo překvapivé, kdyby dnes opět pila. „Alkoholik nemusí pít stále, může jít o kvartální pijany, kteří jednou za čtvrt roku několik dní žijí v alkoholovém opojení, které poté opadne,“ vysvětlil nám odborník na léčbu alkoholismu. Pro alkoholiky je raději zapovězené, aby se vůbec dotkli sklenky s omamným pitím, protože by mohli závislosti znovu podlehnout. Vyléčení alkoholici proto něco takového raději ani nezkoušejí. Je jen málo těch, kteří se udrží, aby opět nespadli do toho nekonečného kolotoče.

Strachy bez sebe

Vilma moc dobře ví, co by ji čekalo, kdyby opět spadla do spárů alkoholu. Když se léčila, ze svých strastí se prý vypsávala. Byly to spíš ale povídky, které evokovaly, že mluví o někom jiném. „Maminka a tatínek. Jejich poslední setkání ukončila facka. V osmadvaceti letech, zoufalou tatínkovou rukou, brzy poté, co ji coby sebevraha vytáhli na reverz z pavilonu smrťáků. Není hrdinství přiznávat se, obtížnější bude vrátit jim posledních deset let,“ tak popisovala své životní strasti. Je tedy možné, že právě zážitky z mládí ji poznamenaly natolik, že upadla do spárů démona zvaného alkohol.

Velká událost

Věříme, že domněnky o možném návratu alkoholismu u šarmantní herečky jsou jen planým poplachem a „na vině“ je tak spíše opravdu jen její bohémštější povaha. Nejenže herečka prožívá snad nejklidnější vztah svého života a má vedle sebe partnera, o kterého se může opřít zase ona, ale jak se k nám doneslo, jistá televize chce herečku oslovit k novému televiznímu projektu, který má velké ambice. Tvůrci televizních projektů totiž vědí, že jméno smyslné herečky stále táhne. A jestli si Vilma třeba i někdy dá sklenku něčeho ostřejšího, je to doufejme zanedbatelná záležitost, která je spojena se spokojeností, kterou právě prožívá.

Dříve hodně hrála, dostávala ceny. Dnes o ní není skoro slyšet.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden