Můj kousek štěstí

Provoňte své letní dny

Přednost dejte lehkým a svěžím květinovým vůním

Květiny, stromy, ba i tráva v létě krásně voní, a my bychom neměli zůstávat pozadu. Jak to ale udělat, abychom voněli krásně celý den?

V horkém počasí jsme na vůně i pachy mnohem citlivější. Situaci ještě navíc ztěžuje pocení, kterému se mnohdy ubránit nelze. Stačí ale vůni správně zvolit a aplikovat. Jak na to?

Ani málo, ani moc

Přílišné množství i velmi kvalitního parfému může ve výsledku působit úplně opačně, než bychom si přáli. Platí, že méně, je někdy více. Proto je lepší zvolit odlehčenou variantu vaší oblíbené vůně nebo použít místo parfému lehčí toaletní nebo tělovou vodu.

V létě přijdou vhod i tělové pudry, které pohlcují pot.

Vrstvení vůní

Také je dobré intenzitu vůně postupně dávkovat. V létě je ideální použít takzvané tělové řady kosmetiky, kde mají všechny přípravky buď stejnou vůni, nebo obsahují vůně, které spolu příjemně ladí.

Začněte voňavým sprchovým gelem, následně použijte tělové mléko a až nakonec deodorant a lehký přírodní parfém nebo toaletní vodu stejné značky. Vše dohromady vytvoří vyvážený celek.

Doplnit je můžete také přírodními mýdly, solemi do koupele nebo pleťovým krémem se stejnou parfemací. Voňavou tečku můžete udělat vlasovou mlhou, což je jemná obvykle svěží vůně určená pro vlasy.

Kam s ním?

Pro aplikaci parfému jsou ideální místa, kde pulzuje krev. Třeba záušní či loketní jamky, nebo zápěstí. Aplikace na pokožku může v kombinaci se slunečními paprsky vyvolat alergii, vyrážku či pigmentové skvrny.

Nanášejte ho tedy na místa skrytá slunci. Nepoužívejte ho ani na oblečení, může způsobit skvrny, které už neodstraníte. Můžete také stříknout parfém před sebe a pak oblakem vůně projít.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden