Můj čas na kafíčko

První rande spolu měli Jiři a Anna Sovákovi na hřbitově!

Můj čas na kafíčko

Matka Anny byla proti jejímu vztahu s hercem, ale ten jí napsal ostrý dopis!

Dvakrát se Jiří Sovák (†79) oženil a dvakrát to nedopadlo dobře. Teprve ve čtyřiceti letech našel ve třetí ženě Anně (†82) tu pravou partnerku, která stála vždy při něm a dokázala snášet jeho ne vždy příjemnou povahu.

Tatínek Jiřího Sováka (†79) měl restauraci, maminka tam dělala kuchařku a sám Jiří hodlal v rodinné tradici pokračovat. Vyučil se číšníkem a skutečně se touto profesí pak nějaký čas živil. Svého otce ale zklamal, když v devatenácti letech odešel proti jeho vůli z domova a přidal se k ochotnickému souboru.

Aby mohl hrát, živil se rukama, často i těžko prací  například v kamenolomu. Takhle začala kariéra jedné z největších českých hereckých legend, muže, který uměl spolehlivě lidi pobavit a rozesmát. V soukromí to s ním ale tak veselé vždy nebývalo.

Byla o osmnáct let mladší

Původně přišel oblíbený herec na svět jako Jiří Schmitzer, na Sováka se přejmenoval až za okupace, aby nebylo poznat, že

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden