Můj čas na kafíčko

První sen v novém bytě se skutečně splnil!

Na chodbě úřadu jsem prožívala něco, co už jsem znala!

Jedna z četných pověr říká, že to, co se nám zdá první noc po přestěhování, se vyplní.  Mně to tak vyšlo!

Rozvedla jsem se v klidu a bez hádek. Součástí rozvodu bylo i to, že jsme s manželem prodali náš velký byt a koupili jsme si každý pro sebe jeden menší. Děti jsme měli zabezpečené, takže jsme si mohli dovolit takto se osamostatnit. Cítila jsem sice nostalgii, když jsem byt, kde jsem prožila tolik let, opouštěla, současně jsem se ale na nové místo těšila.

Neviděli jsme se dlouhá léta

Svůj byt jsem si uspořádala podle toho, jak mi to vyhovovalo. Byl zrovna pátek, nemusela jsem druhý den do práce a tak jsem vymýšlela a přestavovala dlouho do noci. Spát jsem šla až kolem druhé hodiny ranní. Vzpomněla jsem si na pověru, že první sen v novém bytě by se měl splnit.

Ten můj sen byl ale dost divný. Potkala jsem se v něm s Markem, svojí dávnou láskou, klukem, s nímž jsem chodila během střední školy. Neviděla jsem ho už skoro třicet let. Pocházeli jsme ze stejné vesnice, on byl o rok starší.

Chodili jsme spolu rok a rozešli jsme se jako přátelé. Osud nás ale potom zavedl na úplně jiná místa. Já jsem na Marka často vzpomínala, ale nikdy jsem se ho nesnažila vyhledat. V onom snu jsme se ale náhodně setkali na chodbě jednoho úřadu a jiskra znovu přeskočila.

Bylo to jako zázrak!

Měla jsem z toho snu radost, ale částečně i bolel. Netušila jsem, jak moc prorocký ve skutečnosti byl. Po dvou měsících jsem šla něco vyřizovat do pojišťovny. V tu chvíli jsem měla pocit, jako bych něco prožívala podruhé v životě. Vybavil se mi ten sen z první noci v novém bytě.

Náhle proti mně kráčel někdo, kdo mi byl povědomý. Za třicet let se Marek změnil stejně jako já, ale hned jsme se poznali. Dali jsme se do řeči, nejprve trochu rozpačitě. Zjistila jsem, že Marek je rozvedený stejně jako já.

Skončilo to tím, že jsme se opět dali dohromady a jsme spolu dodnes. Na náhody nevěřím, a pokud se mě někdo zeptá na tu pověru ohledně snů, ujistím ho, že se to vážně stává!

Ivana B. (56), Liberec

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden