Můj čas na kafíčko

První žena Petra Spáleného ukončila jejich vztah během jediného dne!

Můj čas na kafíčko

Se svojí druhou ženou Miluškou Voborníkovou je zpěvák už 40 let.

Zpěvák Petr Spálený (76) patří už řadu desetiletí ke špičkám naší populární hudby. Svoji kariéru před časem ukončil kvůli zdravotním problémům, ale pak se stal zázrak a na pódium se znovu vrátil.

Svůj charakteristický bručivý hlas získal Petr Spálený (76) už jako školák. Tehdy ještě netušil, že si díky němu vybuduje kariéru zpěváka. K hudbě ho to sice táhlo, ale hlavně k bicím nástrojům.

Tři týdny za mřížemi

Během dospívání se Petr naučil hrát na bubny, kytaru a flétnu. Hrával v různých amatérských kapelách a hudba ho provázela i během vojenské služby. Stal se totiž členem oficiální armádní kapely. Mimo jiné tam dostal na starost činely.

Právě tenhle nástroj mu sebral jednadvacet dnů života, které mohl prožít úplně jinak. Armádní hudba hrála na jednom státním pohřbu východoněmeckou hymnu a Petrovi jeden

Zbývá vám 80% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden